Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvaraju se vrtići, a nastavu u školama pohađat će samo učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole

Otvaraju se vrtići, a nastavu u školama pohađat će samo učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole

Đaci od 5. do 8. razreda, srednjoškolci i studenti godinu će završiti on-line

Najave popuštanja mjera vezanih za koronavirus, posebno u dijelu koji se odnosi na izvođenje nastave, mnoge su roditelje ostavile u nedoumici. Naime, u školske klupe ne vraćaju se svi učenici, nego samo oni najmlađi. 

Mjera je to koja je usmjerena više roditeljima, odnosno da se omogući mladom, radno aktivnom stanovništvu da se vrati na posao, a kako gospodarstvo ne bi posrnulo do krajnjih granica. Ta je mjera manje usmjerena ka zaštiti širenja virusa među djecom, daje se iščitati iz obrazloženja koja su danas upućena. 

'Za mlađu djecu je preporučljivo da budu u školi da roditelji mogu raditi', rekla je ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak

Tako se od 11. svibnja omogućava rad dječjim vrtićima, a u školske klupe vratit će se učenici od prvih do četvrtih razreda osnovne škole. Omogućit će se i rad u školama s djecom s poteškoćama, koja imaju pomoćnika u nastavi, kao i održavanje laboratorijskih vježbi. 

Svi ostali, znači učenici od petih do osmih razreda osnovne škole, srednjoškolci i studenti godinu će završiti on-line.

Ipak, država ni tu najmlađu djecu neće tjerati u školu. Odluku o tome hoće li svoju djecu vratiti u školske klupe, donijet će sami roditelji. 

Premijer je potvrdio i kako će se ovogodišnja državna matura održati od 8. do 29. lipnja. 

Vaša reakcija na temu