Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvoren još jedan vrtić u Trogiru: 'S 'Leptirićem' je dugoročno osigurano vrtićko mjesto za svako dijete'

Otvoren još jedan vrtić u Trogiru: 'S 'Leptirićem' je dugoročno osigurano vrtićko mjesto za svako dijete'

Ovo je vrlo konkretna demografska mjera, poruka mladima i mladim obiteljima da tu ostaju i planiraju obitelj“, poručio je gradonačelnik Bilić

U Trogiru je danas otvoren novi Dječji vrtić 'Leptirić', suvremeno uređeni objekt koji će primati dvije cjelodnevne skupine po 20-ero djece te još jednu posebnu skupinu za djecu s teškoćama, inače prvu takvu na području Trogira.

Vrtić 'Leptirić' nalazi se u predjelu Plano i površine je gotovo 800 metara kvadratnih te je opremljen najmodernijom didaktičkom, edukativnom i razvojnom opremom. Osim dvije velike prostorije, u njemu se smjestila i sportska dvorana s najnaprednijim elementima za fizički i motorički razvoj djece, također jedina takva u mreži dječjih vrtića u Trogiru. Unutar objekta su i uredski prostori za upravu DV 'Trogir' te će se dio djelatnika iz DV 'Maslina' na Čiovu uskoro preseliti ovdje.

Projekt uređenja postojećeg objekta u Planom vrijedan je 4,6 milijuna kuna + PDV, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava iz EU fondova, a 15 posto financirao je Grad Trogir. Nakon što je u lipnju 2020. otvoren novi vrtić 'More' na predjelu Balancana koji je Grad samostalno financirao s dva milijuna kuna, a koji prima dvije jasličke skupine s 30-ak mališana, ukupno je to više od 70 novih vrtićkih mjesta u Trogiru čime je osigurano mjesto za svako dijete.

- Od prvog dana u fokusu nam je bilo poboljšanje usluge i proširenje vrtićkih kapaciteta. Najavili smo da ćemo osigurati vrtićko mjesto za svu trogirsku djecu, a s ovim ne samo da smo to ostvarili, nego smo dugoročno zadovoljili potrebe grada. Mislim da je otvaranje dva vrtićka objekta u pola godine podatak kojim se malo koji veći i bogatiji grad može pohvaliti. To je i vrlo konkretna demografska mjera, poruka mladima i mladim obiteljima da tu ostaju i planiraju obitelj. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti imati razloga planirati nove vrtićke objekte - istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Iz gradskog proračuna za potrebe kvalitete i pristupačnosti usluge predškolskog odgoja – kroz smanjenje cijene prosječno za 20 posto, energetsku obnovu vrtića 'Maslina' i 'Maslačak', nove objekte na Balancanama i u Planom, projekt 'Dječji vrtić Trogir – partner obiteljima' – u posljednje tri godine izdvojeno je preko 15 milijuna kuna.

- Grad Trogir je među trećinom najizdašnijih gradova u Hrvatskoj po ovom pitanju. Jedna od naših prvih odluka bila je povećanje sufinanciranja, odnosno pojeftinjenje cijene vrtića za 20%. S 1460 kuna, s koliko sudjelujemo u cijeni vrtića po djetetu i cijenom od 500 kuna, koliko roditelji plaćaju desetosatni program za prvo dijete, nalazimo se među gradovima s nižim cijenama usluge. Za drugo dijete roditelji plaćaju 350, a za treće 300 kuna. Vrtić ne smije biti luksuz niti svatko ima baka servis. Vjerujem da smo našim odlukama pomogli mladim obiteljima i da je danas lakše i jednostavnije biti roditelj vrtićkoj djeci u Trogiru - zaključio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu