Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvoren stečaj nad RNK Split!

Otvoren stečaj nad RNK Split!

FINA je inicirala postupak zbog blokade od 56.921,49 eura

Trgovački sud u Splitu otvorio je danas stečajni postupak nad Radničkim nogometnim klubom Split. 

Za stečajnog upravitelja imenovan je Milan Bariša Obradović iz Svete Nedelje. Sud mu je naložio da o novoj situaciji obavijesti sve poznate vjerovnike te ih upozna s potrebnim informacijama. 

Ročište na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 10. srpnja, a istog dana bi se trebalo odlučiti i o daljnjem tijeku stečajnog postupka.

RNK Split odlazi u stečaj nakon što je FINA Split u lipnju prošle godine predala sudu prijedlog za otvaranje postupka zbog neprekinute blokade računa od 120 dana u ukupnom iznosu od 56.921,49 eura.

U studenom 2023. punomoćnik dužnika predložio je da se odgodi odluka jer RNK Split u iduća dva mjeseca može izaći iz blokade, i to na temelju potraživanja prema klubovima po osnovu solidarnih naknada i naknada za treniranje i razvoj za transfere Ante Rebića, Roka Baturine, Ivana Durdova i Adriana Leona Barišića. U ožujku ove godine iznesen je novi argument kontra stečaja. Stadion za koji je obećana koncesija na 30 godina, ali nikada nije dana. Bilo je interesenata koji bi podmirili dug, ali pod uvjetom da im se riješi koncesija.

Nakon što je privremeni stečajni upravitelj još jednom izvršio uvid u imovinu dužnika koja se sastoji od materijalnih ulaganja na tuđoj imovini od 421.490 eura, montažnih objekata i konstrukcije na tuđoj imovini od 370.147 eura te ostale opreme i uredskog inventara u iznosu od 157.888 eura, zaključeno je kako bi se od ovoga ipak nešto moglo unovčiti pa je predloženo otvaranje stečaja kako bi se namirili barem troškovi stečajnog postupka.

U međuvremenu se podebljala i blokada računa koja je narasla na 187.628,15 eura pa je sud otvorio stečaj zbog nesposobnosti dužnika za plaćanje.

Vaša reakcija na temu