OTVORENA GARAŽA NA SUĆIDRU Nino Vela: Mi u gradskoj upravi smo sretni što smo ovakav projekt uspjeli dovesti do kraja

OTVORENA GARAŽA NA SUĆIDRU Nino Vela: Mi u gradskoj upravi smo sretni što smo ovakav projekt uspjeli dovesti do kraja

Kada će se i po kojem režimu naplaćivati to će gradska uprava donijeti nakon sveobuhvatne analize

Službeno je otvorena garaža na Sućidru, uz dvostruku proslavu. Jednu službenu, koju su označili zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, a jednu u organizaciji tehničkog čelnika kotara Damira Ćosića Rode. U 'oldtimeru' su se dovezli dogradonačelnici, a prigodni program uz čašćenje i druženje je nastavljen i nakon službenog otvorenja.

- Mi u gradskoj upravi smo sretni što smo ovakav projekt uspjeli dovesti do kraja. Puno je bilo pokušaja prije, ali uvijek je na nečemu zapelo. Zato je ovo velika vrijednost za građane Sućidra, ali i za građane cijelog Splita - kazao je Vela na otvorenju.


 Kazao je i kako su pokazali kako u svega godinu dana mogu riješiti ovaj problem s nedostatkom mjesta na Sućidru te da će tako uspjeti i u drugim dijelovima. 

Medijima je dogradonačelnik kazao i kako se još nisu stekli uvjeti za naplaćivanje onako kako dobar dio stanara želi, po povlaštenoj cijeni na donjoj etaži.

- Sada je parkiralište i na donjoj i gornjoj etaži besplatno za sve građane. Kada će se i po kojem režimu naplaćivati to će gradska uprava donijeti nakon sveobuhvatne analize. Tvrtka Split parking s ostalim gradskim tvrtkama radi na tome i onda ćemo korak po korak donositi takve odluke. Za sada Grad Split nije donio nijednu odluku kojom bi se ovo parkiralište naplaćivalo - rekao je.


Dodao je i da u dijelovima Splita postoje zone koje se naplaćuju.

- Ponavljam ovo parkiralište sada nema takve uvjete i sada će biti besplatno - obrazložio je Vela.

Roda je kazao da nisu pozvani na svečanost iako je 'tehnički' predsjednik kotara dok ne preda vlast, ali da su zato sami došli.

- Ovo je otvaranje sad radi izbora, parking je gotov ima dva mjeseca. Smatram da ovaj potez nije pametan, ali hvala Sućidranima na strpljenju - iznio je.

Na parking je došao s pristašama uz pjesmu s harmonikašem.

 - Imamo prepirki s vlasti, bilo je nekoliko modela korištenja parkinga. Onaj koji smo predložili i koji je dogovoren bio je da je donji kat trebao biti za 160 ljudi naplaćivan s rezerviranim mjestima.  To je sve bilo dogovoreno i odjednom je pocela priča s uličnim aparatima i da će se naplaćivati. Mi smo ga dugo čekali i nije pošteno da bude za sve i da se opet borimo za parking mjesto - dodao je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14