Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovaj tjedan se u Bolu na Braču održavaju 16. Dani inženjera elektrotehnike

Ovaj tjedan se u Bolu na Braču održavaju 16. Dani inženjera elektrotehnike

Naglasak će biti na inicijativi Komore za donošenjem smjernica iz područja zaštite od požara fotonaponskih i baterijskih postrojenja

Od 2. do 5. listopada, Bol na Braču bit će domaćin 16. Dana inženjera elektrotehnike, konferencije koja okuplja vodeće stručnjake iz ovog područja te pokriva širok spektar aktualnih tema poput obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, baterijskih postrojenja, rasvjete, informatičkih tehnologija i kibernetičke sigurnosti.

Organizator konferencije je Hrvatska komora inženjera elektrotehnike kao samostalna i neovisna strukovna organizacija koja promiče elektrotehničku struku, zastupa i usklađuje zajedničke interese članova Komore pred državnim i drugim tijelima u zemlji i inozemstvu te skrbi o tome da članovi Komore savjesno i u skladu sa zakonom i javnim interesom obavljaju svoje poslove i pri tome štite i unapređuju hrvatsku graditeljsku baštinu i vrsnoću izgrađenog prostora u skladu s posebnim propisima.

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike danas ima ukupno 2595 članova. Od toga je 2170 ovlaštenih inženjera elektrotehnike i 1320 inženjera gradilišta, 5 voditelja radova i 3 člana upisana u Imenik stranih ovlaštenih inženjera elektrotehnike.

Poseban naglasak ove godine bit će na inicijativi Komore za donošenjem smjernica iz područja zaštite od požara fotonaponskih i baterijskih postrojenja. U sklopu te inicijative, održat će se okrugli stol na kojem će sudjelovati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te Hrvatske udruge za zaštitu od požara. Cilj je jasna regulativa koja će unaprijediti sigurnost fotonaponskih i baterijskih postrojenja iza koje stoje relevantni stručnjaci.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka konferencije bit će pozivno predavanje Saše Medakovića, člana uprave NE Krško, na temu 'Nuklearna energija u proizvodnji električne energije i perspektiva nuklearne energije'. Predavanje će pružiti uvid u budućnost nuklearne energije kao dijela održivog energetskog sustava.

Uz stručne rasprave, konferencija će imati i važnu edukativnu komponentu. Komora inženjera ugostit će studente Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita. Ova inicijativa ima za cilj pružiti budućim mladim stručnjacima priliku da se povežu s vodećim tvrtkama iz industrije koje sudjeluju na konferenciji, ali i da iz prvog reda poslušaju predavanja vrsnih stručnjaka te aktivno sudjeluju u panelima i raspravama. 

Uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske, 16. Dani inženjera elektrotehnike, organizirani su pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Splitsko-dalmatinske županije, Općine Bol, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Tehničkog fakultet Sveučilišta u Rijeci.

U proteklih 15 godina ovaj stručni elektrotehnički skup izrastao je u najveće stručno okupljanje inženjera elektrotehnike, ne samo u zemlji već i u širem međunarodnom okruženju. Svake godine broj sudionika raste te se ove godine očekuje preko 1200 sudionika iz zemlje i inozemstva.

Uz donatora Hrvatsku elektroprivredu d.d. i glavnog sponzora Siemens d.d., skup je prepoznat ne samo od sudionika inženjera elektrotehnike, već i od renomiranih elektrotehničkih tvrtki koje svake godine sudjeluju kao partneri i izlagači pa tako da i ove godine ima impozantnih 37 izlagača.

Dani inženjera elektrotehnike predstavljaju najvažnije stručno okupljanje koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj stručnjaka, ali i donosi zaključke i rješenja.

Vaša reakcija na temu