PALE SE BAGERI: Kreće izgradnja kanalizacije i oborinske odvodnje u Kaštel Štafiliću i vodoopskrbnog cjevovoda u Rudinama i Radunu

PALE SE BAGERI: Kreće izgradnja kanalizacije i oborinske odvodnje u Kaštel Štafiliću i vodoopskrbnog cjevovoda u Rudinama i Radunu

Radovi su vrijedni 5.369.953 kuna bez PDV-a, počinju za nekoliko dana, a nakon završetka izgradnje oko stotinu kućanstava bit će spojeno, najavio je gradonačelnik

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, izvršna direktorica Agencije EKO-Kaštelanski zaljev Tina Runjić Ćuk i direktor Vodovoda i kanalizacije Split Tomislav Šuta potpisali su ugovor o početku radova na izgradnji kanalizacijskog sustava i oborinske odvodnje u Ulici Koludrovac u Kaštel Štafiliću te ugovor o izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda na području Raduna i Rudina.

 - Grad Kaštela će financirati izgradnju oborinske odvodnje u Ulici Koludrovac za što će izdvojiti sredstva u iznosu od 1.900.000 kuna u 2019. godini. Izvođač radova je Cestar Split, a ukupna vrijednost radova je 5.369.953 kuna bez PDV-a. Radovi kreću za nekoliko dana, a nakon završetka izgradnje oko stotinu kućanstava bit će spojeno. Osim izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije, obavit će se i asfaltiranje ulice Koludrovac – kazao je Ivanović.

 Budući da se ulica nalazi u blizini mora, rješenjem ovih komunalnih problema podići će se komunalni standard i postići bolji uvjeti za privatne iznajmljivače.

- Naručitelj projekta je Agencija EKO-kaštelanski zaljev u ime nas kao investitora, a predviđeni rok završetka radova je godinu dana – rekao je Tomislav Šuta, a Tina Runjić Ćuk je dodala kako je Agencija EKO Kaštelanski zaljev provela postupak javne nabave radova na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda na području Kaštela, predio Radun (Kaštel Stari) i predio Rudine (Kaštel Novi). 

- Vrijednost radova iznosi 4.089.214 kuna bez PDV-a koji su osigurani iz proračuna Grada Kaštela – dodala je.

 Predviđena je izgradnja vodoopskrbne mreže na području Raduna i Rudina u ukupnoj duljini od 3353 metra. U Kaštel Starom tako započinje izgradnja u ulicama: Gardijskih brigada, Put Malačke, Put Macelina, Put Smokvinca i Put Sv. Jurja. U Kaštel Novom započet će radovi u ulicama Put Sv. Jurja, Matoševoj i Ulici Put Vlaka.

 - Riječ je o području koje dobrim dijelom već ima izgrađenu vodoopskrbnu mrežu, a nakon završetka radova oko 200 objekata dobit će vodu što znači da će cijelo ovo područje biti potpuno pokriveno opskrbom pitke vode – dodao je gradonačelnik Ivanović.

Predviđeni rok izvođenja radova je 13 mjeseci, a izvođač je Vodoprivreda Split d.d. Eko agencija će provoditi ove projekte u ime investitora Vodovoda i kanalizacije i Grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14