Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PALI SERIJSKI RAZBOJNICI Dvojica su krala, a žena ih je vozila: Prijetili palicama, a jednoj prodavačici su stavili i nož pod vrat

PALI SERIJSKI RAZBOJNICI Dvojica su krala, a žena ih je vozila: Prijetili palicama, a jednoj prodavačici su stavili i nož pod vrat

Sumnjiče se za ukupno 36 kaznenih djela koje su počinili na području Hrvatske

Nakon što je zagrebačka policija 13. veljače dovršila kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje su osumnjičili za 19 razbojništava a području Zagreba, iste je osobe osumnjičila i splitska policija i to za 17 kaznenih djela razbojništava i krađa. Osim 22-godišnjaka i 23-godišnjaka koje je uhvatila zagrebačka policija, splitska je uhvatila i 30-godišnjakinju. Utvrdili su da su od listopada prošle godine do siječnja ove godine počinili 10 razbojništava, pokušaj razbojništva, dvije teške krađe i dvije krađe na području Splita, Kaštela, Podstrane i Dugog rata te dva razbojništva na području Zadarske i Šibensko-kninske županije. 

- Osobe su zajedno počinile tri razbojništva u Kaštelima, Podstrani i Zadru. Osim toga, 22-godišnjak je kazneno prijavljen i zbog sumnje da je počinio još osam razbojništava u Kaštelima, Dugom Ratu, Podstrani i Splitu, te dvije drske krađe i dvije krađe u Kaštelima, a 23-godišnjak i 30-godišnjakinja zbog zajedničkog počinjenja razbojništva u Rogoznici na području PU šibensko-kninske i razbojništva u Podstrani - kaže Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Sva kaznena djela počinjena su u trgovinama, kioscima i kladionicama, tako da su 22-godišnjak i 23-godišnjak maskirani ulazili u objekte, prijetili djelatnicima noževima i teleskopskim palicama, a u nekim slučajevima i uz uporabu tjelesne snage, i krali novac, a u jednom slučaju i cigarete. U jednom slučaju je 22-godišnjak djelatnicu trgovine odgurnuo na pod, te joj stavio nož pod vrat, a u drugom je 23-godišnjak palicom udario i ozlijedio građanina koji se u vrijeme počinjenja razbojništva zatekao u trgovini i suprotstavio mu se. Žena je osumnjičena da ih je vozilom dovodila i odvodila s mjesta događaja.

Ukrali su ukupno oko 125.000 kuna i cigarete u vrijednosti 1790 kuna. 

- Tijekom kriminalističkih istraživanja kaznenih djela razbojništava, počinjenih na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, policijski službenici su identificirali 22-godišnjaka kao mogućeg počinitelja, a s obzirom na to da je utvrđeno kako je serija od 19 istih kaznenih djela na isti način počinjena i na području PU zagrebačke, na kojem je, kako je utvrđeno, 22-godišnjak boravio. Policijski službenici ove Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje u suradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, na čijem su području 22-godišnjak i 23-godišnjak uhićeni, a kojom prilikom je pronađen i niz materijalnih dokaza, odnosno tragova s mjesta izvršenja kaznenih djela i sredstva izvršenja – nož i teleskopska palica, dijelovi odjeće kojima su se maskirali (kape, naočale) - dodala je Lolić. 

Naknadno je na području PU splitsko-dalmatinske uhićena i 30-godišnjakinja. Sumnjiče se za ukupno 36 kaznenih djela, a protiv njih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu.

Vaša reakcija na temu