Pametne klupe stigle i na Brač: Postavljene su u Nerežišćima, Donjem Humcu i Dračevici

Pametne klupe stigle i na Brač: Postavljene su u Nerežišćima, Donjem Humcu i Dračevici

Projekt postavljanja pametnih klupa financirale su Županija i Općina

Bračka općina Nerežišća od danas su prva otočna općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj su postavljene pametne klupe. Prva je postavljena na Trgu sv. Petra u Nerežišćima, dok su druge dvije postavljene na Trgu Stagnica u Donjem Humcu te na Pijaci u Dračevici.

Osim što su namijenjene za sjedenje i odmor, pametne klupe omogućavaju bežično punjenje, ali i punjenje mobitela i drugih uređaja uz pomoć dva USB priključka kao i besplatno spajanje na interner. Klupe imaju vlastito ambijentalno osvjetljenje, a energiju prikupljaju pomoću solarnih panela koji se tijekom vrućih dana hlade ugrađenim ventilatorima.

Projekt postavljanja pametnih klupa financirale su Županija i Općina Nerežišća. 

- Na sumnjamo kako će mogućnosti koje pruža ova pametna klupa naići na pozitivne reakcije kako gostiju tako i mještana. Njezin značaj će se najbolje vidjeti u nadolazećim ljetnim mjesecima. Kupujmo Hrvatsko i podržimo naše mlade poduzetnike s dobrim idejama - poručili su iz Općine Nerežišća te napomenuli kako je pametna klupa mladog izumitelja Ivana Mrvoša iz Solina osvojila svijet, ali i mnoge nagrade za inovativnost te je pronašla svoje mjesto po gradovima u Hrvatskoj i svijetu.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14