Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametno: Marjan, oaza prošlosti, postat će golet budućnosti

Pametno: Marjan, oaza prošlosti, postat će golet budućnosti

Sramota je što ni na nastavku sjednice Gradskog vijeća, pet mjeseci od početka sanacije, nemamo pisanu informaciju o stanju na Marjanu - rekla je Marijana Puljak

Od početka sanacije Park šume Marjan u veljači ove godine javnost nema nikakvih pisanih informacija o tome kako teče sanacija zbog čega su ponovo reagirali iz stranke Pametno. Tražili su više puta do sada pisane izvještaje, njihovo redovito objavljivanje na web stranicama Grada, no do danas ni slova. Tvrde kako je gradonačelnik neprovođenjem zaključaka Gradskog vijeća od travnja 2018. i neprovođenjem donesenih mjera za suzbijanje i sprječavanje širenja potkornjaka počinio kazneno djelo širenja organizama štetnih za bilje po članku 206. Kaznenog zakona.

- Sramota je što ni na nastavku sjednice Gradskog vijeća, pet mjeseci od početka sanacije, nemamo pisanu informaciju o stanju na Marjanu. Ne znamo važne detalje, tko izvodi i nadzire posao, koliko je točno stabala posječeno, koliko se još planira sjeći. Posao se očito ne radi ozbiljno, očekujemo i da se DORH oglasi nakon svojih izvida. Zbog svega ćemo protiv gradonačelnika podnijeti kaznenu prijavu jer je svojim neradom počinio kazneno djelo širenja organizama štetnih za bilje za što ga se može kazniti kaznom zatvora do godine dana - poručila je predsjednica stranke Pametno i dopredsjednica Gradskog vijeća Marijana Puljak.

Na zadnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća o Marjanu Nenad Uvodić iz stranke Pametno izračunao je da bi sa dva ugovora o sječi stabala stradalo oko 80 posto šume. Drugim riječima, umjesto što će se po najavama ukloniti  1 od 3 stabla na Marjanu, nama će, sukladno Odluci gradonačelnika, ostati samo 1 od 4 stabla na Marjanu.

- Sklapani su ugovori s izvođačima koji su veći od milijun kuna, a bez suglasnosti Gradskog vijeća. Kako je to moguće? Dalje, na temelju čijih procjena su se donosile odluke o broju stabala za sječu? – pita se Nenad Uvodić i zaključuje:

- Marjan oaza prošlosti će, zbog politike ove vlasti, postati golet budućnosti.

Vaša reakcija na temu