Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PAMETNO, MOŽEMO I NOVA LJEVICA: Dan oslobođenja Splita mora biti upisan na štandarac!

PAMETNO, MOŽEMO I NOVA LJEVICA: Dan oslobođenja Splita mora biti upisan na štandarac!

Najavili su da će pokrenuti takvu inicijativu

Predstavnici stranaka Možemo!, Nova ljevica i Pametno za Split i Dalmaciju, koje su zajednički nastupile na proteklim lokalnim izborima, obilježili su polaganjem vijenaca na spomen ploču osloboditeljima Splita 77. obljetnicu Dana oslobođenja grada.

U izaslanstvu koje se prisjetilo 26. listopada 1944., kada su jedinice 26. divizije oslobodile Split od nacističke i fašističke okupacije, bile su među ostalima gradske vijećnice Tamara Visković i Kristina Vidan, te predsjednik splitskog ogranka Nove ljevice Karlo Pilko.

- Kao koalicija koja poštuje tekovine antifašizma, kroz Komisiju za imena ulica i trgova i spomenike, te u Gradskom vijeću pokrenut ćemo inicijativu da se na štandarac na Narodnom trgu, na kojem su uklesani datumi važni za naš grad, doda i nepravedno zanemareni 26. listopad 1944. Dan kada su u Split ušle jedinice NOV-a, kao jedan od najznačajnijih datuma u splitskoj povijesti, mora trajno biti zabilježen na štandarcu. U tom smislu pozdravljamo i što je današnji dan obilježen i zajedničkim istupom i vijencem Grada Splita i antifašističkih udruga - poručili su.

Vaša reakcija na temu