Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pametno: Plaže građanima već ovog ljeta!

Pametno: Plaže građanima već ovog ljeta!

Pozivamo županijske vijećnike pozicije i opozicije da podrže naš zahtjev o održavanju sjednice Županijske skupštine

Sukladno čl 89. Poslovnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a prema najavi završetka izrade Pravilnika o upravljanju pomorskim dobrom, danas su iz stranke Pametno pozvali predsjednika Skupštine, kao i sve županijske vijećnike, da se sjednica Županijske skupštine održi do kraja srpnja.

- Pozivamo županijske vijećnike pozicije i opozicije da podrže naš zahtjev o održavanju sjednice Županijske skupštine, s ciljem usvajanja Pravilnika o upravljanju pomorskim dobrom. Želimo spasiti plaže od uzurpacije komercijalnim sadržajima - ističe Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i dodaje:

- Ljeto će proći, županijski vijećnici odmarati, a broj ležaljki i drugih komercijalnih sadržaja na plažama nekontrolirano će rasti. U međuvremenu će naši sugrađani imati sve manje slobodnog prostora na javnom dobru. Ne vidimo razloga zašto čekati rujan, sam kraj sezone, ako je spomenuti Pravilnik već spreman za usvajanje.

Tim povodom Pametno je javno pozvalo predstavnike vlasti i oporbe u Županijskoj skupštini da ne gube vrijeme već da zajedno omoguće održavanje sjednice Skupštine već u srpnju, kako bi Pravilnik čim prije zaživio. Zasigurno ima i drugih važnih odluka koje ne trebaju čekati jesen. Pravilnik o upravljanju pomorskim dobrom trebao bi spriječiti scenarij uzurpiranih plaža te definirati raspored ležaljki, površinu koju smiju zauzimati i ostalo, čime bi se nametnula i određena nova pravila za područja za koja je Županija izdala koncesiju. Zakon o upravljanju pomorskim dobrom iznad je Zakona o koncesijama što jasno definira mogućnost provođenja Pravilnika, da ne bude tek mrtvo slovo na papiru, tim više što bi isti trebao biti sastavni dio svih ugovora o koncesijama.

Prema izjavama nadležnog županijskog pročelnika za turizam i pomorstvo, Stipe Čogelje, Pravilnik je spreman, potrebna je tek formalnost održavanja sjednice Skupštine.

- Kako bi našim sugrađanima osigurali neometano korištenje javnog dobra, želimo da se navedeni Pravilnik što prije usvoji i počne primjenjivati. Plaže jesu i moraju ostati javni prostor dostupan svima – zaključuju u stranci Pametno.

Vaša reakcija na temu