Pametno: Sve su 'glasnije glasine' o gradnji 20-katnih objekata zapadno od hotela Zagreb

Pametno: Sve su 'glasnije glasine' o gradnji 20-katnih objekata zapadno od hotela Zagreb

Sani Mardešić i Marijana Puljak su naveli probleme kotara Žnjan

Oko hotela Zagreb na žnjanskom Duilovu niču nove zgrade koje dovode nove stanovnike, nove automobile u kvart bez dovoljne infrastrukture, poručili su iz stranke Pametno, dodavši da su sve 'glasnije glasine' o navodnom strateškom projektu, gradnji 20-katnih objekata zapadno od hotela, što, smatraju oni, daleko premašuje komunalne i infrastrukturne mogućnosti kotara.

 - Naš je kotar veliki prostorni potencijal, od stambene gradnje do turističkih sadržaja, sportskih i rekreacijskih objekata. Sve to gradu nedostaje i zato je izazov 'obraniti' ovaj prostor od pretjerane izgradnje. Ako se nastavi dosadašnjim načinom stvarati rascjepkana i nepovezana urbanizirana područja, od kojih je svako novo potpuno neuklopljeno u ono koje slijedi, kotar će nam se pretvoriti u neurednu nepovezanu cjelinu, urbanistički i prometno. Što je s Bračkom i Lovrinačkom ulicom, ulicom Put Žnjana, njih hitno treba urediti, neka Grad konačno krene s radom, umjesto praznih obećanja - rekao je Sani Mardešić, predsjednik Vijeća kotara u zadnjem mandatu i gradski vijećnik Pametnog.

- Prioritet nam je srediti ulice i pločnike, sanirati sve rupe i opasne točke u kotaru, nastaviti što smo započeli, uređenje od zapada prema istoku, jer nam je sigurnost sugrađana najvažnija. Da bi nastavili s komunalnim uređenjem kotara, pozivam sve susjede da izađu na ponovljene izbore na Žnjanu, 21. listpada i podrže Pametno - dodao je.

Vijeće kotara Žnjan nije se uspjelo konstituirati ni u tri pokušaja pa građane tog kvarta čekaju novi izbori, za koje su, kažu u stranci na čijem je čelu Marijana Puljak, itekako spremni.

- Velika je opasnost novog pogodovanja investitorima, na štetu prostora i građana, jer je na ovom području bio predviđen gradski projekt i nema preciznih provedbenih planova. A nažalost, već smo svjedoci brojnih pogodovanja, politike usluga i protuusluga unutar HDZ–HGS koalicije koja vlada Splitom - dodao je Mardešić.

- Prostor kotara Žnjan najviše pati zbog nedostatka planiranja u ovom gradu. Čekamo strategiju grada, novi GUP, a vlast odugovlači jer im red i planiranje ne odgovaraju već nastavljaju s pogodovanjima i točkastim projektima. Čuju se glasine o megalomanskim ulaganjima na području na kojem sada nema ni kanalizacije ni prometnica. To je još jedno ruganje stanovnicima Žnjana. Zato je ovo građanima kotara Žnjan, našim susjedima, poziv na oprez, da se bore za svoj kotar i grad. Pružite podršku Pametnom jer ćemo nastaviti raditi na infrastrukturi kotara, u nedjelju, 21. listopada 2018. još jednom kažite DA za svoj kotar Žnjan - istaknula je Marijana Puljak, te zaključila:

- Puno smo napravili do sada. Gradnjom škole Žnjan - Pazdigrad dokazali smo da su upornost i dosljednost mogući i uspješni, djeca idu u školu u svom kotaru, treba im pet minuta pješice do škole, druže se s ekipom iz svog kvarta, roditelji višu nisu opterećeni vožnjom. Nastavit ćemo se boriti i raditi na otvaranju gradskog vrtića pored škole i brojnih drugih projekata, za bolju kvalitetu života u našem kotaru. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(36628, "");
Pregledaj komentare