Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić PAMETNO Tražimo izmjenu nagodbe s Brodosplitom kako se ne bi ponovio slučaj Knežević

PAMETNO Tražimo izmjenu nagodbe s Brodosplitom kako se ne bi ponovio slučaj Knežević

Danas će se pred vijećnicima Gradskog vijeća grada Splita naći prijedlog zaključka o usvajanju ugovora za 'škversku' ambulantu

Stranka Pametno tražimo uklanjanje točke 2.4 iz ugovora o nagodbi Grada i Brodosplita. U njoj se navodi kako je Grad Split suglasan da se zgrada zvana 'Ambulanta' sruši i u najmanje jednakim gabaritima ponovno izgradi. Navodi se dalje kako je cilj da se novi objekt uklopi u budući projekt te da se ugovorne strane obvežu bez odgode pronaći prikladan zamjenski smještaj udruzi Anđeli za vrijeme gradnje nove zgrade. Međutim, ova točka govori o nekom budućem projektu o kojem ništa ne znamo i može stvoriti nedefinirane obaveze Gradu u budućnosti, što smatramo nedopustivim,poručuju.

- Imamo loših iskustava sa slučajem Knežević koji grad košta ovrhe 150 milijuna kuna, kada smo na Gradskom vijeću dobili sličan dokument koji nije jasno definiran. Tadašnji zamjenik gradonačelnika Jure Šundov, uvjeravao je vijećnike da u dokumentu nema ništa sporno. Uklanjanje ove točke ne utječe na realizaciju nagodbe i rješenje problema udruge Anđeli i drugih udruga korisnika prostora, čiji rad apsolutno podržavamo – izjavila je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i gradska vijećnica, napominjući da nipošto ne želi da se ovaj zahtjev protumači kao protivljenje radu udruge Anđeli, čije djelovanje stranka Pametno neupitno podržava.

- Osim toga nepotrebno je u ugovoru navoditi da od strane Brodosplita d.d. postoji želja za promjenom prostorno planske dokumentacije, prvenstveno Generalnog urbanističkog plana Grada Splita. Zna se kako je definirana redovna procedura izmjena prostorno planske dokumentacije i nije potrebno u ugovoru navoditi ičije želje – izjavila je Puljak. 

Grad se htio upisati kao vlasnik prostora, ali je Brodosplit podigao tužbu smatrajući da se radi o njihovom vlasništvu. Naime, netko iz Banovine Grad jednostavno nije uknjižio na tu nekretninu. Gradska uprava tijekom procesa restrukturiranja tada državnog brodogradilišta, dio svojih potraživanja naplatila tako što je zauzvrat dobila škversku ambulantu.

U pismu namjere upućenom u siječnju ove godine gradskim vijećnicima, kako bi se spor okončao nagodbom, doznalo se kako Brodosplit na svom prostoru ima određenu želju promijeniti plansku dokumentaciju u kojoj je i bivša škverska ambulanta.

- Dobra je namjera da se pravni sporovi napokon okončaju, ali ugovori moraju biti jasni i ne smiju biti štetni po Grad - zaključila je Puljak.

Vaša reakcija na temu