Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot PAO MU MRAK NA OČI Zbog parkiranja udario ženu mašklinom u glavu i zaprijetio njenom bratu, dobio uvjetnu

PAO MU MRAK NA OČI Zbog parkiranja udario ženu mašklinom u glavu i zaprijetio njenom bratu, dobio uvjetnu

Nije pokušaj ubojstva, nego pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede

U Splitu je na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od četiri godine osuđen 75-godišnji Ivan D. koji je 2021. u Rastovcu kod Zagvozda udario mašklinom u glavu 61-godišnjakinju, a njenom bratu zaprijetio smrću, sve zbog parkiranja automobila, odnosno, rezanja konopa kojima je okrivljeni ogradio komad zemlje. 

'Zacrnilo mi se pred očima kada sam vidio da režu konope', pojasnio je okrivljenik koji je bio bitno smanjeno ubrojiv zbog nagomilanog afekta. Sada mu je žao jer je s oštećenicima bio u super odnosima. 

Sudsko vijeće prekvalificiralo je djelo za koje se okrivljeni teretio. Za udarac mašklinom optužen je za pokušaj ubojstva, no danas je, pak, osuđen za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Cijenilo se, naime, da se radilo o samo jednom, srednje jakom udarcu bočnim dijelom sjekire nakon čega je okrivljeni krenuo prema drugom oštećeniku, kao i to da nije donio mašklin od kuće, već ga je pronašao kraj oštećenice. 

Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede osuđen je na deset mjeseci, a za prijetnju na šest pa mu je izrečena jedinstvena uvjetna kazna.

Vaša reakcija na temu