Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PARK ŠUMA Javna ustanova prijavila bivšeg ravnatelja za utaju, sporna je sudbina dva mobitela iPhone 11

PARK ŠUMA Javna ustanova prijavila bivšeg ravnatelja za utaju, sporna je sudbina dva mobitela iPhone 11

Damir Grubšić dao je iskaz policiji

Zbog utaje dva mobitela iPhone 11, Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan podnijela je kaznenu prijavu protiv bivšeg ravnatelja Damira Grubšića. V. d. ravnatelja Stipe Mušura potvrdio nam je da je prijava poslana, ali kaže da zbog istrage ne može više reći. 

U PU splitsko-dalmatinskoj potvrdili su nam da su zaprimili kaznenu prijavu i da je postupanje u tijeku. Kako doznajemo, Grubšić je već dobio poziv policije te dao iskaz. 

Da mobitela nema, ustanovilo se inventurom. Kako ih je zadužio Grubšić, Mušura mu je poslao upit oko mobitela. Grubšić je odgovorio da ih je poklonio poslovnim partnerima, ali ne sjeća se više kome. 

Mobiteli su u Javnu ustanovu stigli početkom 2020. godine u sklopu bonusa za novi ugovor s novim operaterom. Grubšić je odlučio promijeniti operatera radi povoljnijih uvjeta i uštede, a tom prilikom Javna ustanova je dobila i gratis uređaje za zaposlenike u vrijednosti 40 tisuća kuna bonusa. 

Grubšić smatra da tu nema nikakve štete budući da su mobiteli poklonjeni i zapravo ništa nisu koštali. S obzirom da nema dozvolu za javno istupanje, nije nam mogao komentirati prijavu i cijeli slučaj. 

Mobiteli iPhone imali su inače cijenu od 6.479,20 kuna neto, a budući da se radilo o gratis uređajima dobivenima za sklapanje pretplatničkog ugovora, na računu su iskazani u vrijednosti od dvije kune s PDV-om, odnosno, po neto cijeni od 0,8 kuna.

Vaša reakcija na temu