Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Park šumu Marjan preuzima čovjek iz Zagreba, Maja Đerek kaže da ga poznaje

Park šumu Marjan preuzima čovjek iz Zagreba, Maja Đerek kaže da ga poznaje

'Obratio se za pomoć udruzi za zaštitu zviždača'

Park šumu Marjan preuzet će Marko Pejnović, diplomirani ekonomist iz Zagreba, koji je dobio tri glasa članova Upravnog vijeća. Dvojica članova mislili su da bi Marjan Gavrančić, glavni čuvar prirode iz Park šume, bio bolji izbor. 

Na ovaj posljednji natječaj javilo se nikad više kandidata, čak njih desetero. Kako smo doznali od predsjednika Upravnog vijeća Karla Siminiati Čupića, kandidat Dino Vegar nije imao potpunu dokumentaciju pa je na razgovor pozvano devetero kandidata. Razgovoru je pristupilo njih osmero, a nakon sumiranja dojmova i glasanja prednost je dobio Pejnović. 

Svakako je zanimljivo da je prije par tjedana po Splitu cirkulirao jedan dopis koji je ukazao na upravo ovakav rasplet natječaja za ravnatelja Park šume. U dopisu je navedeno kako Pejnovića gura njegova prijateljica Maja Đerek i da je sve već dogovoreno s gradonačelnikom Ivicom Puljkom

Obratili smo se stoga Maji Đerek da je pitamo je li što od ovoga istina. 

'Marka Pejnovića poznajem, javio se u moju udrugu za zaštitu zviždača nakon što je prijavio nepravilnosti u Narodnim novinama. To je čista laž da sam ja nešto dogovarala s gradonačelnikom Puljkom. Ja jednostavno ne funkcioniram na taj način', kazala nam je Đerek koju je gradonačelnik Puljak pozvao u Splitu da riješi nesređenu situaciju s gradskom imovinom. 

Upravno vijeće sada šalje svoj prijedlog za ravnatelja Gradskom vijeću Splita u kojem Puljak ima gotovo pa apsolutnu većinu. Ako ga potvrde, Pejnović preuzima ustanovu koja je posljednjih mjeseci, pa i godina, pod velikom medijskom pažnjom, u prvom redu zbog brojnih afera. Situacija se naročito zakomplicirala u posljednje vrijeme. 

Odakle uopće ideja Pejnoviću da se javi na natječaj i zašto je odabran kao najbolji kandidat. 

'Vidio je o Park šumi u medijima i to ga je zainteresiralo kao prilika da promjeni sredinu i kao jedan novi životni i profesionalni izazov. Odlučili smo se za njega kao najbolje rješenje nakon pregledavanja dokumentacije kandidata, programa rada te razgovora', kazao nam je Siminiati Čupić. 

Zna li uopće Pejnović gdje je Marjan i s kakvim se sve problemima muči i park šuma i javna ustanova. 

'Kako ne. Rekao nam je kako je dva dana prije razgovora prošetao po Marjanu. Na nas je ostavio pozitivan dojam zainteresiranošću za posao', kazao nam je Siminiati Čupić. 

Pitali smo ga i za posao kojim se Pejnović do sada bavio. 

'Mislim da je u Narodnim novinama bilo nešto s nabavom, a Lidlu je kao regionalni menadžer vodio više trgovina', kazao nam je Siminiati Čupić. 

I predsjednika Upravnog vijeća smo pitali da komentira ovaj dopis koji je kružio po gradu i u kojem se prognozira upravo ovakav rasplet natječaja. 

'Mogu kazati da me nitko nije zvao u vezi ovog natječaja, a nisam čuo da je bilo ikakvih pritisaka ni od drugih članova Upravnog vijeća', odgovorio je Siminiati Čupić.

Zapisnik sjednice Upravnog vijeća na kojoj je odlučeno o ravnatelju Park šume Marjan objavljen je na mrežnim stranicama ustanove. Po zapisniku, sjednica je započela 6. listopada u četvrtak u 17 sati, a zaključena je dva dana kasnije također u 17 sati. Kako nam je kazao predsjednik Upravnog vijeća, odluku o najboljem kandidatu nisu donijeli nakon razgovora koji je obavljen u četvrtak, nego na elektronskoj sjednici održanoj u subotu.

Vaša reakcija na temu