Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot PARKIRALI MU NA ZEMLJI: U Splitu počelo suđenje muškarcu koji je ženu udario mašklinom u glavu

PARKIRALI MU NA ZEMLJI: U Splitu počelo suđenje muškarcu koji je ženu udario mašklinom u glavu

Ne smatra se krivim

U Splitu je počelo suđenje 74-godišnjem Ivanu D. kojeg terete da je lani mašklinom pokušao ubiti 61-godišnjakinju u Rastovcu kod Zagvozda te da je zaprijetio smrću njezinom bratu s kojim se spori zbog parkiranja automobila na njegovoj zemlji te ga je tužio za smetanje posjeda. 

Incident se dogodio 16. srpnja malo iza 7 sati. Nakon što je okrivljenik uočio kako je oštećenik u društvu svoje sestre prerezao uže kojim je prethodno ogradio zemljište  i parkirao svoj automobil, krenuo je prema njima psujući ih i vrijeđajući pogrdnim riječima. 

Dohvatio je oštećenikov mašklin i njime snažno udario njegovu sestru u glavu. Potom je uzeo cijev i krenuo prema ženi kako bi dovršio nedjelo vičući da će je ubiti. U daljnjem nasrtaju na ozlijeđenu spriječili su ga susjedi. 

Potom se okrivljeni zatrčao za oštećenim vičući da će ga ubiti. Bacio je na njega mašklin, cijev, kamen i čašu.

Ivan D. brani se sa slobode. Nakon što su ga priveli, nije mu određen pritvor zbog poodmakle dobi nego mu je izrečena zabrana približavanja oštećenicima. 

Na suđenju su ponovili sve što su već kazali na ispitivanju u Državnom odvjetništvu. Zainteresirani su kazneni progon. Tvrde da okrivljeni nije vlasnik sporne čestice. 

Ivan D. ne smatra se krivim. Ne spori da je ženu udario mašklinom, ali kaže kako nije imao namjeru ubiti. 

Psihijatrijski je vještačen. Bio je bitno smanjeno ubrojiv zbog nagomilanog afekta.

Vaša reakcija na temu