Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PAUK: Gradonačelnik i njegova administracija isplanirali su proračun veći od političkih ambicija bračnog para Puljak, što nije lako nadmašiti
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

PAUK: Gradonačelnik i njegova administracija isplanirali su proračun veći od političkih ambicija bračnog para Puljak, što nije lako nadmašiti

Našao je i svjetlu točku najvažnijeg dokumenta

Martin Mladen Pauk, vijećnik Domovinskog pokreta se kritički osvrnuo na proračun vrijedan 335 milijuna eura.

- Puljkov proračun je kao Bob Sapp, ogroman, napuhan steroidima i pompozan, a svi već znamo da će u prvoj rundi pasti kao klada. Ivica Puljak i njegova administracija isplanirali su proračun veći od političkih ambicija bračnog para Puljak, što nije lako nadmašiti, a u konačnici će građani Splita dobiti samo krasne vizualizacije i 3D makete - kazao je. 

Dobra strana proračuna je, naveo je, ta što se njime obećavaju nebrojene nove školske dvorane, garaže i ceste, a loša je što su to samo obećanja. 

- U sljedećoj godini vladajući su predvidjeli trošenje skoro 70 milijuna eura od kredita, međutim realizacija će teško dosegnuti i petinu tog iznosa. Svi nabrojani projekti ne da nisu u fazi skore realizacije, nego nema ni projektne dokumentacije ili bilo čega konkretnijeg od lijepih riječi i 3D rendera kakve studenti arhitekture naprave za dva sata - opisivao je.

Istaknuo je i kako gradonačelnik obećava stadione, bazene, kule i dvorce, a istodobno ništa nije napravio da poboljša potkapacitirani odjel za urbanizam i izgradnju kako bi ubrzao projektiranje i izdavanje dozvola. 

- S razlogom sumnjamo u realiziranje većine navedenih projekata, dapače, smatramo kako će u ovo doba sljedeće godine stanje na terenu biti apsolutno isto - smatra.

Postoji i nekoliko razloga za pohvalu, priznao je, od kojih je važno znatno povećanje izdataka za sport, klubove i sportaše, što će neminovno doprinijeti povećanju masovnosti bavljenja djece sportom i uspješnost samih klubova.

- Međutim, to je više manje sve. Ova sjednica je na koncu samo pompozna ceremonija Puljkove samohvale, a do otvaranja obećanih objekata ćemo se načekati. Ako ikad budu izgrađeni, naravno - zaključio je Pauk.

Vaša reakcija na temu