Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PAUK O SMEĆU U SPINUTU: Uz teren na kojem treniraju šampioni gradska vlast odlučila je postaviti ekološku bombu

PAUK O SMEĆU U SPINUTU: Uz teren na kojem treniraju šampioni gradska vlast odlučila je postaviti ekološku bombu

'Ako laže Puljak - ne laže nos'

Martin Pauk komentirao je namjeru gradskih vlasti da u Spinutu postave pres kontejnere u kojima će se prikupljati otpad iz gradske jezgre odakle će se voziti na Karepovac. Budući da se lokacija kontejnera nalazi uz nogometni teren na kojem treniraju juniori Hajduka, Pauk je objavu počeo opisom treninga mladih nogometaša uoči utakmice s Dinamom.

'Tri kola prije kraja juniori bijelih i plavih izjednačeni su na ljestvici, stoga će poljudski derbi odlučiti o prvaku. Dok trener Marijan Budimir objašnjava mehanizme ulaska iz drugog plana veznim igračima, pomoćnik Goran Sablić raspoređuje čunjeve za sprinterske dionice. Barba Boro Primorac budnim okom nadgleda svoje jato sokolova s klupe za pričuvne igrače. Sve izgleda idealno, miriše na titulu... Samo što zapravo ništa ne miriše, dapače. Guše se u smradu. Svi skupa, od najmlađeg juniora do svjetski poznatog Bore Primorca', napisao je Pauk. 

Pedeset metara dalje od terena na kojem šampioni treniraju, navodi dalje, gradonačelnik Puljak i zamjenik Ivošević 'posadili' su pretovarnu stanicu za smeće iz cijelog grada. 'Usred sportsko-rekreacijske zone Poljuda na kojoj se nalaze tri velika nogometna terena (105x68 metara) i još pet manjih za mlađe uzraste, gradska vlast odlučila je dovesti ekološku bombu', smatra Pauk.

'Dvadeset tisuća kilograma smeća se dovozi svakog dana iz restorana i kafića splitske jezgre upravo tu, pred nos Hajdukove Akademije. Dvadeset tisuća kilograma ostataka ribe, mesa, ulja iz friteze i krumpira svakog dana se kiseli na splitskom suncu dok momci koji su ponos grada pokušavaju trenirati da nas još jednom razvesele i raspamete od sreće.

Sjećate li se onog nesnosnog smrada koji tjera na povraćanje i koji se širio cijelim gradom prije pet godina kad se sanirao Karepovac? Za takav odvratni smrad netko smatra da je normalno da bude usred Poljuda, nadohvat ruke i nosa naše zlatne generacije. Taj netko ima svoje ime i prezime, taj netko odaziva se na ime Bojan Ivošević i Ivica Puljak. 

Već sutradan oni će bez imalo skrupula sjesti u A ložu Hajduka, pa u pauzi između šampanjca i škampa koje grickaju u Bijelom salonu, na poluvremenu pričati o tome kako oni kao gradska vlast svesrdno podržavaju Hajduka i da će napraviti sve što treba da se poboljša infrastruktura.

Međutim, njihova djela će suditi o njima. Ako laže koza, ne laže rog. Ili u ovom slučaju, ako laže Puljak - ne laže nos', zaključio je Pauk.

Vaša reakcija na temu