Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pernar pušten nakon ispitivanja na sudu, policija mu zabranila približavanje odgojno-obrazovnim ustanovama

Pernar pušten nakon ispitivanja na sudu, policija mu zabranila približavanje odgojno-obrazovnim ustanovama

Dobio je mjeru opreza u trajanju od osam dana

Ivan Pernar pušten je nakon ispitivanja na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu. Policija ga je danas privela uz optužni prijedlog za prekršaje iz Zakona o okupljanju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Utvrdili su, naime, da je organizirao javno okupljanje bez prijave i osiguranja pa je došlo do napada jajima na novinarke Slobodne Dalmacije pred Prometnom školom. Utvrđeno je i da je iskoristio maloljetne učenike za osobnu promociju, što je dovelo do zgražanja javnosti.

Policija je Pernaru izrekla mjeru opreza u trajanju od osam dana. Zabranjeno mu je približivanje odgojno-obrazovnim insitucijama na području županije.

Vaša reakcija na temu