Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pet sati sjednice o Marjanu: Je li park šuma bliže ili dalje od zaštite?

Pet sati sjednice o Marjanu: Je li park šuma bliže ili dalje od zaštite?

Prije samog glasanja, gradonačelnik obratio vijećnicima

 Nakon gotovo pet sati, usvojen je zaključak o Marjanu. Odbijen je Mostov kojega je podržala oporba i liberal Tonći Blažević, a usvojen je gradonačelnikov.

- Zadužuje se gradonačelnik da dostavi sve čestice geodetskoj upravi i pripadajućim kartografskim glasnikom te poštivanje zaključaka sa sjednice iz travnja prošle godine - prijedlog je Ante Čikotića.

Prije samog glasanja, gradonačelnik obratio vijećnicima.

- Unatoč tome što je Županija nadležna za ovo, gradske službe su poslale poziv za dostavu ponude za reviziju, nakon toga narudžbenicu za reviziju. Uputio sam i pismo ministru Ćoriću na ovu temu u kojem tražim reviziju. Odgovorio je da predmet mora obrađivati Županija, potom je tamo i poslano. Sjednica je sazvana da bi se pričalo o svemu, najmanje o upisu pravnog režima. Gospodin Reić nam je ponudio sjajnu kronologiju što se sve događalo u vrijeme komunizma. Danas smo čuli neke insinuacije na moj sukob interesa jer moja supruga ima bokunić zemlje na Marjanu. Vadi se iz konteksta ono što nema veze s istinom. Molim gospođu Puljak da mi dostavi tekst kaznene prijave, zaradili ste naslove, ali i uznemirili javnost. Budite fer prema javnosti, dajte tekst, ako već niste prema mojoj obitelji. Dolazim kući djeci s kaznenom prijavom - iznio je gradonačelnik.

Njegov zaključak je:

1. Grad Split nastavit će s aktivnostima vezano za upis oko posebnog pravnog režima.
2. Zadužuje se gradonačelnik da formira stručno povjerenstvo koje će pratiti izradu stručnih elaborata za evidentiranje šume i svih kultura unutar park šume.

Čikotić je kazao da ako je sve istina što je rekao gradonačelnik, nisu se trebali sastati.

- Zašto nam nije rečeno? Drži nas onda - smijem li reći za budalama - kazao je Čikotić.

Kaže da bi povukao zaključak, ali da se za svaki slučaj glasa. Oporba uz Blaževića ga je podržala. Vladajući su pak podržali prijedlog gradonačelnika

Vaša reakcija na temu