Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Petar Gudić: Gradonačelniče, nemamo više strpljenja, završite školu na Pujankama ili dolazimo pred Banovinu!

Petar Gudić: Gradonačelniče, nemamo više strpljenja, završite školu na Pujankama ili dolazimo pred Banovinu!

Zadnja obećanja su bila da će radovi početi do Sv. Duje, ali kao i po običaju od toga nije bilo ništa

Predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić javno je poručio gradonačelniku Ivi Baldasaru da više nema strpljenja, te da može očekivati prosvjed pred Banovinom ako ne riješi pitanje osnovne škole u tom kvartu.

- Mi smo iskazali preveliku toleranciju po pitanju škole, međutim više je nemamo i znat ćemo se izboriti za svoja prava - rekao je Gudić, te se direktno obratio gradonačelniku:

- Možete se svi sramiti po pitanju OŠ Pujanki, toliko godina niste bili kadri riješiti ovaj problem, a uvijek su vam puna usta obrazovanja i djece. Jedino što dobro radite i znate je jeftino politikantstvo. Uzimajući u obzir vašu brzinu rješavanja problema po ovom pitanju, rekao bih do skorog susreta s masom ogorčenih pred Banovinom!

Opširno je Gudić iznio probleme zbog kojih je danas 'eksplodirao'...

- Punih devet godina na Pujankama traju problemi oko osnovne škole i njene izgradnje, te je zaista apsurdno i žalosno da u tolikom periodu Grad nije bio sposoban završiti kompletnu izgradnju škole. Ova trakavica se vuče predugo, te je zaista nezamislivo da Banovina i gradonačelnik spominju nekakve druge projekte, dok još svi kvartovi nemaju normalne osmoljetke! Godinama smo slušali razna obećanja o završetku škole, o izgradnji sportske dvorane, ali osim malog dijela jednog aneksa dobili smo - veliko ništa. Zbog svih ovih problema, doživjeli smo da je oko 10 posto djece ispisano iz OŠ Pujanki, pogotovo u razdoblju dok su se prevozili Prometovim autobusima, a i jedan dio mladih obitelji je odselio iz kvarta. Zadnja obećanja iz Banovine su bila da će radovi na izgradnji početi do Sv. Duje, ali kao i po običaju od toga ništa, čak je cijelo ljeto prošlo bez ijednog stroja na gradilištu. Stoga, već je sada jasno da do početka školske godine 2017/2018 škola neće biti dovršena kao sto je najavljeno. Zbog svega toga izgubili smo cjelodnevni boravak, te djeca na cjelodnevni odlaze u druge škole, a nastava se odvija u tri smjene počevši od 7.30 sati. Također, djeci i stanovnicima istočnog dijela Pujanki otežan je komunikacijski put do škole i trgovačkog centra, jer skale koje su davno napravljene u tu svrhu sada su van upotrebe zbog radova na gradilištu kojih nikako nema. Tako da osim najvećeg problema s izgradnjom škole, postoje uz to veliki problemi s neadekvatnim prilaznim putevima, te roditelji moraju strahovati za svoju djecu. Sramotno je to da ni čak cesta koja vodi paralelno uz OŠ Pujanki nije pretvorena u jednosmjernu, a za to postoji suglasnost i prometne policije. Naglašavam, zbog svega ovoga i ostalih problema, prije par mjeseci sam tražio sastanak s gradonačelnikom, međutim ni to nije bilo moguće zbog njegovih velikih obveza. Pitam se što u današnje vrijeme može biti puno važnije od izgradnje osmoljetke, te omogućavanja djeci normalnog obrazovanja u jednom od najvećih splitskih kvartova. Dakle, jasno je vidljivo da nas se ignorira godinama, vjerojatno zbog toga što nemamo nikoga u Gradskom vijeću tko bi podignuo ruku kad vlasti zatreba, kao neki drugi vijećnici. Od odgovornosti ne mogu izuzeti ni HDZ-ovu ni Kerumovu vlast, jer problemi su se pojavili 2007. godine te su jedni i drugi za to vrijeme upravljali Splitom. Tražimo odgovore i hitnu reakciju gradonačelnika po ovom pitanju koji je možda zbog prijateljstva s Milanom Bandićem zaboravio da je gradonačelnik Splita, te misli da je njegov zamjenik. Građevinska dozvola je odnedavno postala pravomoćna i želimo u što kraćem roku vidjeti radove, te nas više nikakva opravdanja ne zanimaju!

Vaša reakcija na temu