Peticija podrške doktorici Kaleb: Ne želimo da se 'odokativnim' pregledima odlučuje o životu i smrti

Peticija podrške doktorici Kaleb: Ne želimo da se 'odokativnim' pregledima odlučuje o životu i smrti

'Tražimo da se revidira izvješće Hrvatske liječničke komore, kazne stvarni krivci za smrt Gabrijela Bebića, te da nakon stote afere, ministar podnese ostavku'

Pokrenuta je peticija podrške nakon što je Hrvatska liječnicka komora pronašla propuste kod liječnice dr. Ksenije Kaleb koja je pomogla dječaku iz Metkovića.

Pedijatrice je  dječaka primila nakon što su ga na Hitnoj pomoći i kod drugog pedijatra odbili odmah primiti, iako je dječak u tom trenu bio životno ugrožen.

- Ova peticija služi kao podrška liječnici Kseniji Kaleb, ali isto i kao sredstvo izražavanja nezadovoljstva trenutnim stanjem kako u metkovskom Domu zdravlja i Hitnoj pomoći, tako i stanjem u zdravstvu u cijeloj našoj RH. Tražimo da se revidira izvješće Hrvatske liječničke komore, kazne stvarni krivci za smrt Gabrijela Bebića, te da nakon stote afere, ministar podnese ostavku. Tražimo i da se da se hitno pravilnik o upotrebi analizatora koki pretrage baziraju na reagensima, a koriste kapljice krvi, u zavodima za hitnu medicinsku pomoć, kao i ambulantama i ordinacijama, promijeni, kako bi se na vrijeme pretragom saznala teška stanja pacijenta, a ne da se 'odokativnim' pregledima u 21. stoljeću pored tolikih dostupnih medicinskih uređaja odlučuje o životu i smrti. Time bi se spasili mnogi životi! Ne dopustimo da smrt Gabrijela Bebića bude uzaludna! - stoji u opisu peticije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40249, "");
Pregledaj komentare