Foto: Pixabay.com PETICIJA STANARA POVIJESNE JEZGRE: Grad Split treba uvesti radnu obvezu svim svojim djelatnicima u visokoj sezoni!

PETICIJA STANARA POVIJESNE JEZGRE: Grad Split treba uvesti radnu obvezu svim svojim djelatnicima u visokoj sezoni!

Grad Split u visokoj sezoni mora imati mobilizirane sve svoje djelatnike, a ne ostavljati svu odgovornost aktivistima, građanima i policiji

Udruga stanovnika povijesne jezgre Get na čelu s čelnikom Marinom Krpetićem pokrenuli su peticiju kojom traže da Grad Split uvede radnu obvezu svim svojim djelatnicima u visokoj sezoni.

Kako kažu, pokrenuli su je svi koji su bilo prirodom posla, stanovanjem ili s drugim, osobnim razlozima zarobljeni u gradu Splitu u ljetnim mjesecima, a pritom ne mogu ostvariti svoja prava na (i pretplaćeni) komunalni red.

Traže uvođenje radne obveze te prestanak  prakse odlaska na godišnje odmore upravo u trenutku kada grad 'puca po šavovima' od prenapregnutosti infrastrukture, obzirom je upravo to njihova odgovornost!

- Radna obaveza se posebno mora odnositi na:

Gradonačelnika, njegove zamjenike i sve pročelnike;

Ured Grada (posebice Odsjek za staru gradsku jezgru i Odsjek za sigurnost i upravljanje kriznim situacijama);

Službu za društvene djelatnosti;  

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu upravu (posebice Odsjek za komunalne poslove i Odsjek za redarstvo);

Službu za gospodarenje gradskom imovinom;

Službu za gospodarstvo, obrtništvo i turizam;

Službu pravnih poslova, zaštite i zastupanja (posebice Odsjek za zaštitu imovine i prava).

U gradu u kojem su požari u poslovnim prostorima na tjednoj razini, u kojem se naziru epidemije zbog uvjeta u raznim objektima, u kojem štandovi i kiosci niču van dozvoljenih gabarita, pa čak i bez ugovora, u kojem pijane ture teroriziraju grad - nedopustivim smatramo da komunalni redari, zaposlenici odjela za staru gradsku jezgru, komunalu, gradsku imovinu i društvene djelatnosti koriste godišnje odmore kao da je ljetni raspust u osnovnoj školi i to isključivo s ciljem da izbjegnu suočavanje s problemima.

Grad Split u visokoj sezoni mora imati mobilizirane sve svoje djelatnike, a ne ostavljati svu odgovornost aktivistima, građanima i policiji. 
 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49736, "");
Pregledaj komentare
29