Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Peto izdanje STup!: Split je i ove godine globalna pozornica sveučilišnog poduzetništva

Peto izdanje STup!: Split je i ove godine globalna pozornica sveučilišnog poduzetništva

Međunarodno sveučilišno startup natjecanje

Sveučilište u Splitu i Ekonomski fakultet u Splitu organiziraju peto izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja pod nazivom STup!2024 u sklopu projekta University Green Digital HUB te uz potporu Grada Splita, alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Ove godine natjecanje se održava 20. i 21. lipnja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture, te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana, koliko traje ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne startupe, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora, pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i programi namijenjeni mladim inovatorima i startupima. Na natjecanju će se predstaviti 30 odabranih startupa iz 18 zemalja diljem svijeta.

Sveučilišni startupi natjecat će se prema kategorijama u kojima djeluju, a obuhvaćene kategorije su: Robotika, AI i IoT, AgriTech, Hrana i bioekonomija, Martech, Energija i okoliš, Obrazovanje (EdTech), Turizam i kreativna industrija te Medicina i kvaliteta života.

Članovi žirija i govornici su stručnjaci iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta, a dolaze iz Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Austrije, UK, Francuske, Španjolske, Srbije i Hrvatske. U svojstvu žirija i govornika sudjelovat će:

Arjan Goudsblom, suosnivač i direktor u Preneurz.Amsterdam

Alexander Bernhard, suosnivač i partner u Impact Hub Stuttgart

Kristina Čorić, voditeljica projekata u HdM Startup Centru

Tamas Szeker, suosnivač i partner u iScale HUB

Iva Rakočević, direktorica u Kavedon Kapital

Gergo Gulyas, voditelj operacija i strateških partnerstava u OUVC Venture Studio

Konstantin Mirin, CEO u Postindustria

Karoly Szanto, direktor u OUVC Venture Studio

Rafael Ventura, prorektor za društvene informacije i poduzetništvo na UMA

● Kimberley Waechtler, koordinatorica za međunarodne odnose na UBO

Ana Milićević, operativna direktorica u FON Startup centru

Maja Čukušić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju na EFST

Uz natjecateljski dio gdje će prezentacije održati startup timovi, održat će se i zanimljiva predavanja i paneli.

'Tako ćemo prvi dan imati priliku čuti Alexandera Bernharda na temu 'How to be an Impact Enterpreneur' te panel na temu 'The role of Universities in supporting local startup ecosystems', dok će drugi dan predavanje održati Rafael Ventura Fernandez na temu 'What would Maslow say to the startup CEO'. Najbolji tim ponijet će titulu 'Najbolji sveučilišni startup 2024.' te kao takav osigurava brojne nagrade', poručuju sa Sveučilišta. 

Osim nagradnog novčanog fonda, najbolji startup dobiva i izravno sudjelovanje na poznatoj TechBBQ konferenciji, dok je posebnu nagradu osigurao Infobip, globalna IT i telekomunikacijska tvrtka i to za pobjednika 7500,00 € za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije, 5000,00 € za drugoplasiranog, te 2500,00 € za trećeplasiranog.

Osim vrijednih nagrada, vrijedi istaknuti i da su potporu organizaciji dali i tvrtka Ledo koja je osigurala svoje proizvode za sudionike te tvrtka Promet Split koja je sudionicima omogućila prijevoz tijekom trajanja manifestacije.

Stup! se i ove godine odvija kao dio projekta University Green Digital HUB, sufinanciranog iz sredstava programa Erasmus+. Glavni cilj projekta je jačanje digitalnih, zelenih i poduzetničkih vještina studenata, sveučilišnih startupa i sveučilišnih djelatnika te jačanje kapaciteta ustanova visokog obrazovanja u području podučavanja za digitalnu i zelenu tranziciju.

Ovo natjecanje je idealna prilika sveučilišnim startupima da se povežu s međunarodnom startup zajednicom i dođu u vidokrug startup investitorima iz Europe.

Ovogodišnji program manifestacije možete pronaći na službenoj web stranici www.stup.efst.hr.

Vaša reakcija na temu