Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot RTL Pevec nakon 15 godina dobio spor i ponovno iz Zadra krenuo od nule

Pevec nakon 15 godina dobio spor i ponovno iz Zadra krenuo od nule

'Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu'

Nakon 15 godina Zdravko Pevec dobio sudski spor protiv europskog kamionskog giganta 'Volvo Göteborg' te istovremeno otvorio ponovo dućan s kosilicama i poljoprivrednom i hobby mehanizacijom u Zadru, na istom mjestu gdje je započeo graditi najveći hrvatski maloprodajni lanac ikada.

Otvaranje trgovine u Zadru veliki je i simbolični come back obitelji Pevec. U Dalmaciji je Zdravko Pevec pred tri desetljeća započeo jednu veliku obiteljsku, poslovnu i posve neobičnu priču. Uz Zadar ga vežu i sentimenti i zato je na istom prostoru, koji su desetak godina 'okupirali' oni koji su mu preoteli imovinu, odlučio otvoriti i treći svoj dućan, nakon već dva otvorena u Bjelovaru, piše 057 Info.

Pevex mu je vratio ključeve prostora u Zadru kojeg obitelj Pevec nije mogla koristiti, a kako kaže Zdravko Pevec vratit će mu i ime firme, jer tako je odlučio Državni zavod za intelektualno vlasništvo.

- Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na istinu i ono najvažnije, da skinem ljagu sa svog imena! - poručuje Pevec.

- Ovo je za mene najsretniji dan. Pobijedio sam Šveđane u 15 godina dugom sudskom procesu i dokazao da su mi otimači imovine montirali proces i oteli firmu s 4000 uposlenih i vrijednu 4 milijarde kuna. Otvorio sam i novi, treći dućan Pevec u Zadru, pokrenuo Internet prodaju..., gdje sam nerijetko i No.1 po broju pregleda i prodanih kosilica. Ljudi me vole i vjeruju u mene i pravdu. Dugo sam je čekao, trpio i sad je stiglo vrijeme poslovne i ljudske rehabilitacije obitelji Pevec! - naglasio je.

Nakon što je Državni zavod za intelektualno vlasništvo pred dvije godine donio zabranu korištenja imena PEVEX, pred koji dan Zdravku Pevecu za pravo je dao i Općinski sud u Bjelovaru koji je u ponovljenom sudskom postupku koji je naložio Vrhovni sud Republike Hrvatske donio konačnu i pravomoćnu oslobađajuću odluku za Zdravka Peveca kojom se on oslobađa krivnje, a naređuje se švedskoj tvrtki da plati sudske troškove procesa koji je trajao punih 15 godina, da Zdravku Pevecu Volvo mora vratiti djedovinu, pašnjake, livade, rodnu kuću..., sve  što su mu potom oduzeli u ovršnom postupku.

Vaša reakcija na temu