Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pijan i drogiran zabio se u stup, poginula mu djevojka-dobio 4 godine i 8 mjeseci zatvora

Pijan i drogiran zabio se u stup, poginula mu djevojka-dobio 4 godine i 8 mjeseci zatvora

Vozio je pod utjecajem marihuane i amfetamina, izmjereno mu je 1,78 promila alkohola

Na četiri godine i osam mjeseci zatvora osuđen je nepravomoćno danas u Splitu 29-godišnji F. J. koji je prije dvije godine pijan i drogiran skirivio prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova 22-godišnja djevojka. 

Nakon nesreće izmjereno mu je 1,78 promila alkohola, a u krvi je utvrđena prisutnost marihuane i amfetamina. Nesreća se dogodila 8. prosinca 2018. godine u Košutama. Vozeći iz smjera Trilja prema Sinju, okrivljeni je izgubio kontrolu nad Golfom, izletio je s ceste, udario u zaštitnu metalnu ogradu i odbio se na rasvjetni stup. S vozila su ispala stražnja lijeva vrata, a 22-godišnjakinja je ispala iz automobila te zadobila teške ozljede glave, od kojih je i preminula. 

Prometnim vještačenjem na mjestu nesreće utvrđeno je da je okrivljeni vozio 90 kilometara na sat, 30 kilometara na sat brže od ograničenja. Utvrdilo se da je vozio iako mu je vozačka dozvola istekla. 

U svojoj obrani okrivljeni je naveo da se osjećao psiho-fizički sposobnim za vožnju i da nije konzumirao droge tog dana, već dva dana ranije, kada je slavio rođendan. 

Vijeće sutkinje Višnje Strinić zaključilo je da je djelo počinio s neizravnom namjerom, kada je pijan i drogiran sjeo za volan svjestan da može druge ugroziti. 

'Nije se trebao upuštati u vožnju. Okrivljeni se sam doveo u ovakvo stanje, prihvaćajući posljedice', zaključila je sutkinja Strinić.

Kod odluke o sankciji, kao olakotne okolnosti cijenile su se korektno držanje na sudu, ranija neosuđivanost, obiteljske prilike, kao i to da oštećena obitelj nije zainteresirana za kazneni progon, niti je zatražila naknadu štete. 

Okrivljenom je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja svim kategorijama motornih vozila u trajanju od pet godina, a produžena mu je i mjera opreza, redovitog javljanja u Policijsku postaju u Sinju, jednom tjedno. 

Vaša reakcija na temu