Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pitali smo Državni inspektorat što rade na kvaliteti zraka u Splitu: 'Inspekcije su u tijeku, danas smo održali sastanak s gradonačelnikom'

Pitali smo Državni inspektorat što rade na kvaliteti zraka u Splitu: 'Inspekcije su u tijeku, danas smo održali sastanak s gradonačelnikom'

Najavili su da će javnost biti informirana čim budu gotovi nalazi

Državni inspektorat odgovorio nam je na upit o aktivnostima na provjeri kvalitete zraka u Splitu i uzrocima onečišćenja. 

'Inspekcijsko postupanje je u tijeku. Danas je u prostorijama Državnog inspektorata održan sastanak s predstavnicima Grada Splita. Razgovaralo se o kvaliteti zraka na sjevernom području Splita na području gradskog kotara Brda. 

Tom prigodom je istaknuto da je u tijeku postupanje inspekcije zaštite okoliša, vodopravne, sanitarne, građevinske, veterinarske i inspekcije rada nad poslovnim subjektima na lokaciji Slobodne luke Split te kako će javnost odmah biti informirana o rezultatima i poduzetim mjerama po okončanju nadzora. 

Sudionici sastanka složili su se kako zajedničkim nastojanjem obje strane te poduzimanjem mjera iz nadležnosti Državnog inspektorata i Grada Splita mogu izravno doprinijeti očuvanju kvalitete zraka i života u ovom dijelu Splita', kažu u Državnom inspektoratu. 

Iz Banovine su, pak, izvijestili kako je na sastanku bio gradonačelnik Ivica Puljak kojeg su informirali o poduzetim radnjama Inspektorata. Puljak se u ime Grada Splita stavio na raspolaganje za punu suradnju kako bi se stanje što prije saniralo i uklonila svaka mogućnost ugroze po građane i okoliš.

Vaša reakcija na temu