PJACA VELIKO GRADILIŠTE Prometni znakovi i kamioni zavladali središtem Splita

PJACA VELIKO GRADILIŠTE Prometni znakovi i kamioni zavladali središtem Splita

'HEP kopa kanal za kabel do trafostanice u Nodilovoj', kažu u Banovini

Na vrhu splitske Pjace gomila znakova. Kad se na trg izađe iz Marulićeve, dočeka ga nekoliko 'obilazaka', znak za radove na cesti, ograde i daske do dućana. Legendarna knjižara Morpurgo i dalje je zatvorena te potpuno ograđena. 

U Šubićevoj, koja izlazi na zapadnu stranu trga, znakova nema, ali ima prometa. Maleni 'Tamić' zauzeo je cijelu širinu ulice. Pješaci koji se zateknu između Voćnog i Narodnog trga nemaju gdje, nego u prvi portun. 


Na dnu Pjace obnavlja se kuća Nakić, a na vrhu energetska infrastruktura. 

'HEP kopa kanal za kabel do trafostanice u Nodilovoj', kazao nam je Ivica Grubišić Gire, savjetnik gradonačelnika za komunalu. 

'Stara jezgra je energetski dosta loše pokrivena i dobro je da je u tijeku obnova', otkrio je Grubišić. 

Prije koji mjesec kopalo se ispred hotela Central, bivše Kerumove supruge, koji će očito u novu sezonu ući s postojanijim naponom i većom snagom. 

Tada je izbio veliki skandal jer su radnici tvrtke Point ispilali kamene ploče. Neprimjeren odnos prema baštini uzrujao je i gradonačelnika pa je Grad Split zbog devastacije prijavio izvođača, ujedno i dugogodišnjeg koncesionara za održavanje javnih površina. Valjda će sada biti sve u redu. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14