Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Planirate kupiti rabljeni auto? Doznajte gdje su najjeftiniji

Planirate kupiti rabljeni auto? Doznajte gdje su najjeftiniji

Prosječne cijene je objavio AutoScout 24

Najpoznatiji portal za prodaju rabljenih automobila AutoScout 24 objavio je prosječne cijene rabljenih automobila na ključnim europskim tržištima, prenosi Revija HAK.

Prosječno su rabljeni automobili najskuplji u Francuskoj (cijena 22.995 eura), potom slijedi omiljeno hrvatsko tržište Njemačka (18.377 eura), Austrija (18.126 eura), Španjolska (17.586 eura), Belgija (16.855 eura), Nizozemska (15.654 eura).

S druge strane, prosječno su rabljeni automobili najjeftiniji u Italiji (14.446 eura). Što se godinu dana starih automobila tiče, najjeftiniji su u Španjolskoj (28.630 eura) te u Njemačkoj (28.721 euro).

Trogodišnji auti su najskuplji u Austriji (29.659 eura) te u Njemačkoj (26.849 eura), a najjeftiniji u Italiji (22.700 eura). Za automobile stare od tri do pet godina te starije od toga najviše ćete platiti u Francuskoj, a Njemačka je u sredini tog poretka. Italija je najjeftinija.

U AutoScout 24 ne rade daljnje analize, ali treba napomenuti da je Italija veliko tržište za jeftinije mikro automobile poput Fiat Pande pa i tu vjerojatno leži razlog zbog kojeg su cijene nešto niže.

Vaša reakcija na temu