Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLAVCI TANKIH ŽIVACA: Ne pitajte policajce zašto vas gledaju jer će vas uhititi i optužiti za vrijeđanje

PLAVCI TANKIH ŽIVACA: Ne pitajte policajce zašto vas gledaju jer će vas uhititi i optužiti za vrijeđanje

Čak 30 dana zatvora predložena je sankcija za pitanje: 'Šta me gledaš?'

Sinoć je s Peristila policija odvela aktivista Zorana Burića. Kazali su nam da nije zbog transparenta na račun Plenkovića, Keruma i Opare, koji je prigodno postavljen pred otvaranje Splitskog ljeta, već zbog vrijeđanja policajca koji je legitimirao Burićevo društvo.

Burić je uhićen i odveden u postaju. Prespavao je u pritvoru, a jutros je odveden na Prekršajni sud uz optužni prijedlog za remećenje reda i mira po članku 17. Policija je predložila sankciju od 30 dana zatvora?!

U činjeničnom opisu Burićevog nedjela stoji doslovno sljedeće.

'Okrivljenik je dana 14. srpnja oko 21.10 na Peristilu narušio javni red i mira na način da je vrijeđao policijskog službenika tako što je prilikom provjere identiteta okrivljenog prišao te povišenim tonom počeo vrijeđati i omalovažavati istog riječima: 'Šta je, šta oćeš, šta me gledaš, nećeš me gledati'. Razlog utvrđivanja identiteta je taj što se okrivljeni nalazio među osobama koje su na ulici prethodno razvili transparent, a u neposrednoj blizini je bilo održavanje predstave Splitsko ljeto', stoji u optužnom prijedlogu splitske policije. 

'Jedino je istina da sam mu rekao: 'Šta me gledaš?' kada me prostrijelio očima. Baš me ono krvnički pogleda, fiksira me u oči. Horor se s njima družit. Taj policajac koji je rekao da sam ga vrijeđao nije dao da Plenkoviću na Peristil stavimo transparent 'Odgovornost ST Merjan'. Sinoć je govorio da ga ne vrijeđam i ne guram, a ja niti sam ga vrijeđao, niti gurao', kazao nam je Burić, koji je nakon saslušanja na Prekršajnom sudu pušten na slobodu. 

Noć u pritvorskoj jedinici nije mu baš legla.

'Bilo mi je loše, zvao sam Hitnu pomoć. Nisam mogao disati. Uhvatila me tjeskoba. Satralo me sve to skupa i fizički i psihički. Dali su mi lijek za glavobolju', prepričao nam je Burić.


 

Vaša reakcija na temu