Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLENKOVIĆ: Ovo je velebna pobjeda. Od ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine

PLENKOVIĆ: Ovo je velebna pobjeda. Od ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine

Pozvao je sve stranke osim SDP-a na suradnju

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se svom članstvu u stožeru.

'Zahvalio bih svim biračima koji su sudjelovali na izborima, koji su zahvaljujući Milanoviću održani u ovaj bizarni dan, gdje smo pridonijeli hrvatskom BDP-u, zdravstvu i obrazovanju... 

HDZ je po treći put zaredom uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima. Još važnije je da od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu. 

Želim čestitati svim drugim strankama koje su poražene na izborima od strane HDZ-a. Mi ćemo nastaviti našu politiku koja je u proteklih osam godina zaštitila hrvatske građane od kriza, očuvala gospodarstvo, omogućila ostvarivanje niz strateških ciljeva. Upravo imajući na umu da su ovi izbori održani u zahtjevnim okolnostima, prvo što je to bilo treći put da tražimo povjerenje naroda, drugo što smo kampanju morali voditi u kontekstu kršenja Ustava od strane Milanovića, zabrinjava i što večeras oni dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa. 

I ta velika razlika između nas i drugih političkih stranaka, pogotovo ovih koji su večeras artikulirali govor mržnje prema HDZ-u, nastavljaju s retorikom koja nije primjerena. Želim obećati da pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje građana, a ne pokazuju netrpeljivost, a mislim na SDP koji ne zaslužuje ni na koji način voditi Hrvatsku vladu, zaslužuje je voditi HDZ koji je pobijedio na izborima zajedno s našim partnerima. 

Mi ćemo voditi računa o interesima hrvatske države, a to je ponovno jamčenje čvrste političke stabilnosti, što prije formiranje parlamentarna većina Sabora, nove Vlade jer samo na taj način u bitno izmijenjenim geopolitičkim okolnostima možemo zajamčiti kvalitetnu budućnost', poručio je Plenković.


Vaša reakcija na temu