Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PLENKOVIĆ O ONLINE NASTAVI 'Razmišlja se da se nakon blagdana Svih svetih ostane doma'

PLENKOVIĆ O ONLINE NASTAVI 'Razmišlja se da se nakon blagdana Svih svetih ostane doma'

Predsjednik Vlade je najavio djelovanje na tri pravca

Premijer Andrej Plenković je komentirao korona situaciju u Hrvatskoj i rekao da se razmišlja o provođenju nastave online. Na pitanje kasni li se s uvođenjem strožih mjera, Plenković je podsjetio da puno ljudi još nije cijepljeno.

- Imali smo radni sastanak s ključnim ljudima Stožera. Predstavljena je trenutna situacija, prognoze, u novom smo valu širenja epidemije u Hrvatskoj. Djelovat ćemo na tri pravca - promocija treće doze cjepiva, bolja kontrola maski u zatvorenim prostorima i ministar Fuchs u koordinaciji sa županijskim stožerima vidjet će situaciju u pojedinim školama, možda bi se prešlo na online nastavu. Razmišlja se da se nakon blagdana Svih svetih ostane doma kako bi se umirilo to kretanje virusa - rekao je.

- Velik broj mjera i preporuka je na snazi. Malo smo relaksiraniji nego što bi trebali biti. Ministar Aladrović je zaražen iako je cijepljen dvjema dozama Pfizera, očito su mu pala antitijela. 77% osoba na respiratoru nije cijepljeno, to su podaci od jučer. Prvo i osnovno za zaštitu je cijepljenje. Uzmite booster dozu, ne samo kompromitirane osobe. Ostalo - maske, prozračivanje, higijena, distanca, to je stalno na snazi. Imali smo nekoliko faza borbe s koronom, niz mjera - dodao je.

Govoreći o mogućnosti strožih mjera, piše Index, kazao je da je velik broj preporuka na snazi.

- Mi smo u ovom razdoblju imali nekoliko faza borbe s koronom. Sve mjere smo nekako iscrpili. WHO kaže da će ovo stati kad iskoristimo sve alate koji su na raspolaganju. Sve što smo učinili je jako puno, da ne govorim o financijskim reperkusijama - rekao je Plenković.

- Trend sigurno nije dobar. Zato se treba ili cijepiti ili držati distancu i provjetravati - dodao je.

Vaša reakcija na temu