Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Plenković odgovorio članovima HDZ-a koji ga prozivaju da vodi stranku u krivom smjeru

Plenković odgovorio članovima HDZ-a koji ga prozivaju da vodi stranku u krivom smjeru

Došao je u Split na 30. obljetnicu osnutka stranke

Splitski HDZ slavi 30. obljetnicu osnutka, a tim povodom je u Split došao premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković. Rekao je da u ovoj godini u kojoj će se održati parlamentarni izbori očekuje veliki angažman svojih kolega, a pogotovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje su rezultati predsjedničkih izbora bili najbolji.

- Dalmacija kontinuirano daje podršku HDZ-u, a vjerujem da će tako biti i u budućnosti - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na one članove stranke koji otvoreno govore da vodi HDZ u krivom smjeru.

- HDZ je demokratska stranka, a unutarstranačka demokracija u svim strankama uvijek treba napretka i treba komunikaciju. Živimo u slobodnoj zemlji i u našoj stranci svi mogu artikulirati svoje ambicije. Kada dođe trenutak da naši članovi daju povjerenje ovom ili onom kandidatu, ovom ili onom smjeru, onda ćemo vidjeti koji je to pravi smjer za HDZ. Uvjeren sam da ove unutarstranačke izbore treba iskoristiti da osnažimo stranku i da s novom snagom krenemo u nove izazove i da dobijemo povjerenje birača na parlamentarnim izborima - kazao je Plenković. 

Iako je u Splitu SDP osvojio većinu na zadnjim i predzadnjim izborima Plenković kaže da treba gledati Splitsko-dalmatinsku županiju gdje je HDZ uvjerljivo pobijedio. 

- Analizirali smo rezultate naše kandidatkinje na predsjedničkim izborima, imat ćemo još jednu raspravu, ali sam siguran da ćemo na parlamentarnim izborima dobiti najveću podršku - smatra premijer.

Na pitanje očekuje li kakvu dramu na unutarstranačkim izborima odgovorio je da nema nikakvih drama, samo ideje, programi i ambicija. 

- Naši članovi će izabrati ljude i smjer za koji vjeruju da je najbolji za HDZ. Ovo vodstvo HDZ-a iza sebe ima velika postignuća i o tome treba voditi računa - zaključio je.


Vaša reakcija na temu