Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Plenković opet u Splitsko-dalmatinskoj županiji: U zgusnutom rasporedu bit će i na predizbornom skupu HDZ-a na Peristilu

Plenković opet u Splitsko-dalmatinskoj županiji: U zgusnutom rasporedu bit će i na predizbornom skupu HDZ-a na Peristilu

Premijerske dužnosti obavit će u Solinu, Divuljama, Zagvozdu i Splitu

Premijer Andrej Plenković opet je u posjetu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Premijerske dužnosti obavit će u Solinu, Divuljama, Zagvozdu i Splitu, a uz njega će biti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar uprave Lovro Kuščević te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Prvo će u Solinu Plenković prisustvovati predstavljanju projekta 'Radovi na izgradnji i opremanju škole višestranog razvoja u prirodi - uređenje napuštenog tupinoloma u Majdanu', zatim će posjetiti Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, gdje će pratiti vježbu 'Sigurnost 19' - prijenos slika s terena iz Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon vježbe, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potpisat će Sporazum o suradnji u gašenju velikih požara na otvorenom prostoru protupožarnim zrakoplovima Oružanih snaga RH.

S pročelnikom Hrvatske gorske službe spašavanja Josipom Granićem, potpredsjednik Krstičević potpisat će Sporazum o suradnji između Ministarstva obrane i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Potom odlazi u Zagvozd gdje će sudjelovati na svečanosti otvorenja podružnice Kliničkog bolničkog centra Split i uručiti ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima načelniku Općine Zagvozd gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

Plenković se zatim vraća se u Split gdje će biti na svečanosti otvorenja početka radova na rekonstrukciji objekta bivšeg Omladinskog hostela doma Spinut u zgradu Inkubatora za visoke tehnologije splitskog Sveučilišta.

Odmah nakon, obići će gradilište studentskog doma 'Bruno Bušić', a kasnije navečer će podržati akciju Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko te obići štandove partnera akcije.

Iz Ureda predsjednika Vlade su nabrojili ove aktivnosti, a HDZ je poslao obavijest i da će se kao predsjednik stranke obratiti i na predizbornom skupu za Europski parlament koji se održava na Peristilu.

Vaša reakcija na temu