Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PREMIJER U SPLITU Otkrio je gdje su otišle tri milijarde kuna koje je obećao prije dvije godine

PREMIJER U SPLITU Otkrio je gdje su otišle tri milijarde kuna koje je obećao prije dvije godine

Razgovarali su o Žnjanu i prometnoj infrastrukturi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Splitu se susreo sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

- Drago mi je da smo imali prigodu u Splitu razgovarati s gradonačelnikom i županom te njihovim suradnicima. Razgovarali smo o projektima za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju. Izdvojili smo 600 milijuna kuna za mjere za poslodavce u SD županiji. Zahvalio sam gradonačelniku i županu na brojnim projektima koje su odradili. Izuzetno je važan projekt novog Žnjana, ali i prometne infrastrukture. Detaljno smo razgovarali o izlasku iz Trajektne luke, stvori se čep koji iritira građane - rekao je Plenković, a zatim odgovorio na pitanje gdje su otišle tri milijarde kune koje je obećao Splitu i okolici prije dvije godine.

- Na brojnim projektima se radi. Nastojat ćemo da se i ovim okolnostima, kada imamo 22 milijarde eura na raspolaganju da se dobar dio sredstava usmjeri na Split.

Ima li Andro Krstulović Opara vašu potporu?

- Andro ima moju potporu uvijek. HDZ u svibnju 2021. izlazi s velikim ambicijama, za županije i velike gradove. Otvaraju se mogućnosti za četiri velika grada. 

Imate li kandidata za Zagreb?

- Ima HDZ puno kandidata. Čitam u novinama o kandidaturama ministara, ali to su ćakule.

Ustavni sud smatra da je zabrana rada nedjeljom neustavna?

- Stožer je u trenutku kada je donosio odluke, radno vrijeme je bilo od 7-17, pa je produženo do 21 sat. Savjet epidemiološke struke je bio da se odredi jedan dan kada se neće raditi. Odluka Ustavnog suda je dobra. Da nije bilo uspješne borbe protiv COVIDA-19 na proljeće ne bi imali 50% turističke sezone u odnosu na prošlu. Cilj je bio zaštititi građane, sačuvati radna mjesta i imati turističku sezonu. Mi smo u tome uspjeli. Smatramo da neradna nedjelja bi bila dobra kako bi ljudi proveli vrijeme s obitelji. Vlada će tijekom ovog mandata će predložiti zakon da se omogući jedan broj nedjelja koji bi bio radan.

Kakva je situacija s Dalmacijavinom?

- Razgovaramo stalno. Mi smo kao država dali dosta. Postoje određena traženja s njihove strane. Nema novosti u ovom trenutku.


Vaša reakcija na temu