Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PLJAČKAO NA PREKIDU KAZNE Prijeteći pištoljem uzeo 2830 kuna iz kladionice, sutkinja ga poslala u zatvor na 4 godine i 10 mjeseci

PLJAČKAO NA PREKIDU KAZNE Prijeteći pištoljem uzeo 2830 kuna iz kladionice, sutkinja ga poslala u zatvor na 4 godine i 10 mjeseci

Specijalni je povratnik pa nije bilo mjesta za ublažavanje kazne

Jure Zec osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i deset mjeseci zbog jednog realiziranog razbojništva i drugog koje je ostalo u pokušaju. Na meti su mu se našle dvije kladionice u koje je upao maskiran prijeteći pištoljem. U onoj u Papandopulovoj ulici nije imao sreće, napustio je kladionicu bez kune jer nije mogao doći do ograđene blagajne. Tri dana kasnije iz kladionice u Moliških Hrvata išetao se s 2830 kuna, što će morati vratiti. 

Za dovršeno razbojništvo osuđen je na tri i pol godine, a za pokušaj razbojništva tri godine. Izrečena mu je i sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja. Oslobođen je plaćanja troškova postupka, a kako se već nalazi u zatvoru na izdržavanju ranije izrečene kazne, nije se trebalo odlučivati o eventualnom produljenju istražnog zatvora. 

Zec je specijalni povratnik, više puta osuđivan zbog imovinskih delikata s elementima nasilja pa nije bilo mjesta za ublažavanje kazne unatoč nekim olakotnim okolnostima, poput lošeg zdravstvenog stanja i teških obiteljskih prilika. 

'Čak nam ga je bilo i žao kada smo slušali o njegovoj situaciji, ali je počinio nova kaznena djela prilikom prekida kazne', kazala je sutkinja. 

Zec je negirao optužbe. Tvrdio je da je u to vrijeme bio na štakama. Kod njega je nađena jakna s bijelim natpisom koja odgovara jakni koju je nosila osoba snimljena u unutrašnjosti kladionica. 

'Još značajnije, ima i snimljene tetovaže na rukama, na jednoj križ, a na drugoj slovo T', kazala je sutkinja. 

Jedna od ispitanih svjedokinja je navela kako je počinitelj imao tamne, gotovo crne oči, a Zec ima svijetle oči. Sudsko vijeće je promotrilo okrivljenika otprilike s jednake udaljenosti kao i svjedokinja i zaključilo da izdaleka oči izgledaju tamnije, nego izbliza.

Vaša reakcija na temu