Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PLJUSKANJEM JOJ PROBIO BUBNJIĆ: U Kožinu kraj Zadra spremačica ozlijedila dijete, otac je prebio

PLJUSKANJEM JOJ PROBIO BUBNJIĆ: U Kožinu kraj Zadra spremačica ozlijedila dijete, otac je prebio

Ravnatelj naložio zaključavanje škole

Učenike koji su jutros nakon 8 sati stigli u Osnovnu školu Petra Preradovića u Zadru, zatekla su zaključana vrata. U nedoumici su tražili način kako što prije doći do razreda, prije nego ih se zapiše za izostanak, ne znajući da je kontrola pooštrena zbog bizarnog incidenta koji se jučer dogodio desetak kilometara zapadnije, u područnoj školi u Kožinu, koja je u sastavu Preradovića.

Incident se dogodio za vrijeme velikog odmora, kada je jedan od učenika htio ući u školsku zgradu. Po naputku uprave, kada je lijepo vrijeme djeca za vrijeme odmora borave na otvorenom te ne mogu ulaziti u učionice, kako ne bi radila nered. Dijete je na ulasku zaustavila spremačica, a kada je ono odbilo zaustaviti se, uhvatila ga je za ruku. Prema onome što je rekla ravnatelju Anti Baraću, dijete se uhvatilo za stubište, ona mu je pustila ruku i tako je završio njihov kontakt. 

Međutim…

- Tijekom nastave dijete se žalilo na bol u ruci, spremačica se ponudila da će ga odvesti i liječniku obiteljske medicine, ali on radi samo poslijepodne. U školu je došao roditelj, u dvorištu zatekao spremačicu koju je vrijeđao pogrdnim riječima, pljuvao je i opalio joj šamar. Rendgenskim snimanjem utvrđena je ozljeda bubnjića i unutarnjeg uha te je spremačica na bolovanju - kaže Barać, prenosi 057 Info.

Dijete je također pregledano te su mu, kako se neslužbeno doznaje, utvrđene lakše tjelesne ozljede.

- Žalim zbog incidenta, ovo je prvi put da nam se nešto ovakvo dogodilo. Ne smijemo dirati i hvatati djecu, spremačica nije zlostavljačica, potrudila se zaštititi pravilnik o kućnom redu, nekada koncentracija popusti ali to nije bilo s namjerom. Kako bismo izbjegli ovakve incidente donijeli smo odluku o zaključavanju ulaznih vrata nakon početka nastave i za vrijeme velikog odmora. Naravno, već jutros smo imali situaciju da su djeca zakasnila pa smo ih pustili, ali upozoravamo ih ovime da kašnjenja nećemo tolerirati. Uvijek će se moći ući uz valjan razlog, portir je tu da zapiše i kontrolira tko kada ulazi, kako bismo imali evidenciju u slučaju nekih neželjenih događaja - kaže Barać.

U PU zadarskoj potvrdili su da je događaj u obradi i da će danas dostaviti cjelovitu informaciju o njemu.

Vaša reakcija na temu