Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Olga Kononenko on Unsplash POBIT ĆE NAS STRAH, NE KORONA: Splićanina odbijaju operirati iako je 'hitni slučaj' još od ožujka

POBIT ĆE NAS STRAH, NE KORONA: Splićanina odbijaju operirati iako je 'hitni slučaj' još od ožujka

'Doktor je kazao da može ići u Zagreb ako je toliko hitno'

Revoltirani Splićanin nam se javio nakon što mu je otac odbijen za operaciju u splitskom KBC-u iako je, kaže, hitan slučaj još od ožujka.

- Izbezumili su nas, nacionalni Stožer govori jedno i po njima sve štima, a mog oca ne žele primiti na operaciju prostate! U posljednjem nalazu piše da je hitno, imali smo razumijevanje zbog koronavirusa, ali u srijedu smo opet doživjeli šamar. Umrit će na kraju svi zbog straha od korone - krenuo je sin 78 - godišnjeg Splićanina.

Opisao nam je da mu otac ima prikačen kateter, mokri krv i trpi nesnosne bolove te da su jedva dočekali pregled na kojem je konačno trebao biti zakazan termin, praktički odmah, za operaciju koju čeka više od dva mjeseca.

- Liječnik je rekao majci da ne misli da će bolnica Križine početi s redovnim radom prije jeseni, ali da prati i dalje vijesti i kad čuje da se vratila u 'pogon' da se javi. Majka je govorila o hitnosti, prije nekoliko mjeseci jedva je živ ostao zbog urinarne sepse, a doktor je kazao da može ići u Zagreb ako je toliko hitno i da što se tiče katetra, može otac dugo živjeti - pričao nam je u dahu.

Dodao je i da majka brine o očevom katetru.

- Bila je jednom hitna pomoć po njega kako bi mu ga promijenili, ali je vladala tolika panika zbog koronavirusa, da je sve izgledalo očajno i potpuno traumatično. Dovoljno je da vam kažem da su mu dali da izmjeri temperaturu netom nakon pacijenta koji je bio ispred njega, 'iz ruke u ruku' - još je kazao. 

 Pitao je i bi li liječnik tako postupio da je riječ o njegovom ocu.

- Brzo će izbori pa će se svi sjetiti nas branitelja, bit ćemo legende! Gdje su sad kad treba. Gdje je sustav? - poručio je još ogorčeno.

Pomoćnik ravnatelja dr. Anton Marović nam je kazao da s pojedinačnim slučajem nije upoznat, ali je objasnio kako su, sukladno uputama resornog ministarstva, počeli reaktivirati kapacitete.

 - Zamolili bismo još samo malo za razumijevanje jer je lokalitet Križine i dalje u funkciji 'Covid - 19 bolnice' pa je broj pregleda i pretraga ograničen prostornim mogućnostima i strogim preporukama koje je donio HZJZ u cilju sprječavanja širenja zaraze. Jednako tako, po kriterijima prvenstva aktivira se i operacijski program - opisao je dr. Marović

Vaša reakcija na temu