Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POBUNA U KNINU Ministar Malenica imenovao javnim bilježnikom osobu bez iskustva

POBUNA U KNINU Ministar Malenica imenovao javnim bilježnikom osobu bez iskustva

U kninskoj gradskoj upravi su 'neugodno iznenađeni'

Diplomiranu pravnicu iz Drniša, Mariju Lovrić (62) ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica imenovao je za javnog bilježnika sa službenim sjedištem u Kninu. Rješenje je potpisao 9. siječnja, a sve je na snagu stupilo 16. siječnja 2023.

No, 18. siječnja, iz Grada Knina je prema ministru Malenici upućen dopis koji je potpisao gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić. U njegovom dopisu stoji da su u kninskoj gradskoj upravi 'neugodno iznenađeni činjenicom' da je na mjesto javnog bilježnika u Kninu imenovana Marija Lovrić, piše ŠibenikIN .

'Trenutačno Ured v.d. javnog bilježnika, gospodina Veljka Čađenovića zapošljava, uz njega, još tri osobe te ovim putem ističemo zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom s gospodinom Čađenovićem i njegovim Uredom. Također, naši Kninjani, građani ovog ponosnog Grada, Grada s toliko različitosti i toliko spremnosti svih za stvaranje uvjeta za kvalitetan život u ovoj lijepoj maloj sredini na raskrižju velikih centara Dalmacije, mišljenja su da gospodin Čađenović, pošteno i savjesno obavlja javnobilježničku službu, kako to nalaže i sam Zakon o javnom bilježništvu', stoji u pisanoj reakciji Grada Knina.

'Za novoga bilježnika u Gradu Kninu imenovali ste osobu koja nema javnobilježničkog iskustva, niti je stanovnik Grada Knina. Upravo s tog razloga nisu nam jasni kriteriji temeljem kojih ste donijeli odluku o imenovanju gospođe Marije Lovrić javnom bilježnicom u Kninu, pri tome zanemarujući mišljenje Hrvatske javnobilježničke komore po kojemu je gospodina Čađenovića, sadašnjeg v.r. javnog bilježnika u Kninu, trebalo imenovati javnim bilježnikom', dodao je gradonačelnik Ćaćić u svom obraćanju ministru Malenici.

Od četiri kandidata za mjesto javnog bilježnika u Kninu, tri dobila jednoglasnu potporu, a jedina kandidatkinja koja nije dobila pozitivno mišljenje Komore je upravo - Marija Lovrić.

Na natječaj su se javili i Sacha Borak, diplomirani pravnik iz Kistanja, zatim Veljko Čađenović, diplomirani pravnik iz Knina te Josip Gović, diplomirani pravnik iz Cresa.

'Upravo iz tog razloga nisu nam jasni kriteriji temeljem kojih ste donijeli odluku o imenovanju gospođe Marije Lovrić javnom bilježnicom u Kninu, pri tome zanemarujući mišljenje Hrvatske javnobilježničke komore po kojemu je gospodina Čađenovića, sadašnjeg v.r. javnog bilježnika u Kninu, trebalo imenovati javnim bilježnikom', piše u dopisu Grada Knina.

Vaša reakcija na temu