Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POBUNA U SOLINU Roditelji se digli na noge zbog automat kluba u blizini osnovne škole

POBUNA U SOLINU Roditelji se digli na noge zbog automat kluba u blizini osnovne škole

O problemu su obavijestili nadležne institucije i sada se čeka njihova reakcija

Nakon što je jednoj kući u blizini solinske škole don Lovre Katića osvanula reklama za automat klub na noge su se digli roditelji djece. Okupili su se jutros u školskom dvorištu kako bi ukazali na ovaj problem. Zgroženi roditelji učenika pisali su gradonačelnicima Solina i Klisa, a ravnateljica Anđelka Slavić kaže da se obratila za i osnivaču, Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i Saboru i Vladi.

- Pozivamo da se ograniči broj automat klubova na isti način kao što je ograničen i broj javnih bilježnika. Ovako samo čekamo da se nešto dogodi i onda netko reagira. Dobro, bolje ikad nego ikad, ali pozivamo Ministarstvo financija, Vladu i premijera Plenkovića da se pozabave ovim problemom jer to nije nešto što se događa samo u Solinu već je to problem u cijeloj državi - kazao je otac troje djece. 

Vlasnici automat kluba su dozvolu za rad dobili prije nego se zakon promijenio, a Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za prosvjetu, ističe kako su o svemu obavijestili nadležne institucije.

- Problem je prije svega za našu djecu. Škola nas je o svemu obavijestila, a mi smo dalje to proslijedili nadležnim institucijama da se vidi može li takav objekt biti u blizini škole. Pravilnik je po tom pitanju jasan. Čekamo reakciju - kazao je Đonlić.

Ravnateljica Anđelka Slavić kaže kako smatra da svi moraju čuti za taj problem, pa su se stoga obratili i Saboru i Vladi. U školi, dodaje, provode programe koji djecu uče o problemima ovisnosti, pa tako i o problemima ovisnosti o kocki. 

- Imamo preventivni program u kojem je sadržana borba protiv svih ovisnosti pa tako i o ovisnosti o kockanju. Imali smo niz aktivnosti kojima educiramo djecu o opasnosti ovisnosti. O bolestima ovisnosti uče i na satu razrednika, a imaju taj dio i u okviru biologije - kazala je ravnateljica i dodala kako su prošle godine s učenicima osmih razreda imali osam radionica na ovu temu.


Vaša reakcija na temu