Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POČELA DOGRADNJA ČVORA DUGOPOLJE: Do 30. lipnja s autoceste će se u Split ulaziti iz dvije trake

POČELA DOGRADNJA ČVORA DUGOPOLJE: Do 30. lipnja s autoceste će se u Split ulaziti iz dvije trake

Dogradnja izlazne trake za smjer Zagreb - Split je jedan od prvih koraka rješavanja prometne infrastrukture splitske aglomeracije - rekao je dožupan Ante Šošić

Do početka sezone, najdalje do 30. lipnja, s autoceste će se u Split ulaziti iz dvije trake. Hrvatske autoceste su počele projekt dogradnje čvora Dugopolja, a kako je rekao predsjednik Uprave HAC-a Boris Huzjan, projekt je podijeljen u tri faze zbog složenosti zahvata i s ciljem rekonstrukcije bez prekida prometa. 

Prva je počela, dogradnja trake za smjer Zagreb - Split. Ovaj dio radova, izgradnja ceste dužine kilometar, vrijedan je nešto više od 5,6 milijuna kuna.

U drugoj fazi planirana je dodatna traka na platou naplatnih kućica i poboljšanje spoja čvora Dugopolje na državnu cestu. Vrijednost radova je tri milijuna kuna. Završna faza je i najskuplja, 23 milijuna kuna, izvest će se proširenje nadvožnjaka i proširenje traka. Ukupna vrijednost je oko 32 milijuna kuna.


Cijeli projekt bit će, kazao je Huzjan, gotov 2021. godine, a početak radova na drugoj i trećoj fazi označit će se sljedeće radove.

Početak prve faze radova i prezentaciju cijelog projekta ispratili su, uz predsjednika Uprave HAC-a dožupan Ante Šošić i zamjenik gradonačelnika Splita Nina Vele

- Ovo je veliki dan za Splitsko-dalmatinsku županiju, ispunjenje točaka sa sjednice Vlade, ujedno i predizborno obećanje župana. Dogradnja izlazne trake za smjer Zagreb - Split je jedan od prvih koraka rješavanja prometne infrastrukture splitske aglomeracije - kazao je Šošić.

Podsjetio je i da je krenulo rješavanje rampe s Ulice Zbora narodne garde, tunela Kozjak kao i da  do konca rujna očekuju građevinsku dozvolu za cestu TTTS - Mravince te da se, kako je rekao, uskoro 'odčepi' most na Cetini jer je u tijeku rješavanje žalbe.

Zamjenik gradonačelnika je istaknuo kako je projekt krenuo na poticaj splitske gradske uprave te da je dobio status jednog od najvažnijih projekata i kao takav je i usvojen na sjednici Vlade održane  u Splitu. 

- HAC je među prvima ostvario zaključke sa sjednice. Krajem lipnja s autoceste prema Splitu (na naplatne kućice, op.a.) ulazit će se u dvije trake - podvukao je Vela.

Prema riječima Huzjana, dodajmo, na tom dijelu u sezoni u prosjeku cirkulira 20.000 automobila dnevno.

Vaša reakcija na temu