Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Počelo novo suđenje Ringwaldu i ostalima za ubojstvo Karmelina Fistanića, ne razumiju optužnicu pa se nisu ni izjasnili o krivnji

Počelo novo suđenje Ringwaldu i ostalima za ubojstvo Karmelina Fistanića, ne razumiju optužnicu pa se nisu ni izjasnili o krivnji

Bili su oduđeni na 54 godine, no presuda je ukinuta

Danas je u Splitu počelo novo suđenje Stjepanu Ringwaldu, Jerku Piriću i Vladi Zoloti za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu koncem 2019. godine. Trojka je bila već osuđena na ukupno 54 godine zatvora, no Visoki kazneni sud ukinuo je presudu te slučaj vratio na ponovno suđenje. Konstatirano je kako je prvostupanjski sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je samostalno izmijenio činjenični opis iz optužnice i tako prekoračio optužbu. 

Uoči suđenja tužiteljica Rene Laura je izmijenila optužnicu dodavši sve detalje koje je prvostupanjski sud unio u činjenični opis djela. Reagirao je odvjetnik Veljko Miljević. Smatra da bi optužnicu trebalo ponovno slati na optužno vijeće. Tužiteljica mu je odgovorila kako je činjenični opis izmijenjen temeljem rezultata dokaznog postupka s glavne rasprave i da se ne radi o novoj optužnici. Sudac Zoran Ivanišević prihvatio je taj argument i odbio zahtjev odvjetnika Miljevića. 

Okrivljenici se nisu ni izjasnili o optužnici jer su ustvrdili kako je ne razumiju. U jednom trenutku Ringwald je povisio glas, sudac Ivanišević ga je odmah upozorio i kazao da neće to tolerirati. Ringwald je odgovorio da ne viče, nego da ima problema sa sluhom, a i s vidom. Rasprava je odgođena za 1. prosinca kako bi se okrivljenici i njihovi branitelji upoznali s izmijenjenom optužnicom. 

Ringwald, Pirić i Zolota terete se da su dogovorili smaknuće Fistanića. Kamere su snimile njihov susret na Lovrincu i dolazak u Omiš. Ringwalda terete da je sjeo na motor i odvezao se za Fistanićem koji se zaustavio na izlazu iz Omiša kako bi s djevojkom pojeo sendvič. Motociklist je ispalio šest hitaca u Fistanića iz neposredne blizine i pobjegao.

Vaša reakcija na temu