Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Počelo suđenje Roku Gali za krađu nakita i novca, na iduće ročište stižu Nikolina Pišek i Miša Grof

Počelo suđenje Roku Gali za krađu nakita i novca, na iduće ročište stižu Nikolina Pišek i Miša Grof

Državno odvjetništvo traži godinu i pol zatvora zbog velike vrijednosti ukradenih stvari

U Splitu je počelo suđenje slovenskom poduzetniku Roku Gali za krađu nakita i novca iz vile za odmor u Kaštelima u kojoj su odsjeli televizijska voditeljica Nikolina Pišek i njezin tadašnji suprug Vidoje Ristović s djecom. Riječ je o događaju iz 2020. koji je puno novinske stupce. Pišek i Ristović optužili su Galu za krađu dragocjenosti, on ih je, pak, izbacio iz kuće i zabranio im pristup. 

Državno odvjetništvo optužilo je Galu za krađu i traži sankciju od godinu i pol zatvora jer se radi o stvarima velike vrijednosti. Bio je optužen i Ristović, i to za prijetnju Gali, no nakon njegove smrti, postupak je obustavljen. 

Galo tvrdi da nije kriv, odnosno, da nije ništa ukrao. Ništa nije htio reći o svojim osobnim podacima, ni čime se bavi, ni kakvu školu ima, obiteljsku situaciju. 

Optužnica državnog odvjetništva ga tereti da je u nakani da se neosnovano okoristi, iskoristio vrijeme dok su gosti bili odsutni iz vile za odmor, te uzeo najmanje 63 tisuća eura, muški sat 'Cvstos' vrijedan 18 tisuća eura, sat 'Pierre Kunz' vrijedan 25 tisuća eura, sat 'Rolex Sky Dweller' vrijednosti 35 tisuća eura, narukvicu 'Cartier love' s briljantima vrijednosti 40 tisuća eura, ženski prsten 'Cartier Panthere' vrijednosti 24 tisuća eura te prsten 'Chopard' od bijelog zlata vrijedan 65 tisuća eura. 

Na iduće ročište u lipnju trebali bi doći Nikolina Pišek i njena kćer, dok je obrana zatražila da se ispita Miša Grof, otac Vidoja Ristovića, koji je za srpske medije 2022. izjavio kako je Pišek inscenirala pljačku nakita i zlata u Kaštelima.

Vaša reakcija na temu