Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Počinje rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split

Počinje rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split

Aerodrom će rekonstruirati tvrtke Kamgrad, Viadukt, te KFK Tehnika

Potpisom na ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala u Zračnoj luci počinju simbolično radovi na splitskom aerodromu.

Vrijednost radova iznosi malo manje od 350 milijuna kuna, dok je vrijednost nabave 370 milijuna kuna. Aerodrom će rekonstruirati  tvrtke Kamgrad, Viadukt  te KFK Tehnika.

Svečanost potpisivanja popratit će ministar Oleg Butkovića, župan  Zlatko Ževrnja, gradonačelnici Kaštela, Trogira i Splita,  Ivan Udovičić, Ante Stipčić i Ivo Baldasar.

Planiranom rekonstrukcijom, podsjetimo, proširit će se  putnička zgrada na tri etaže, odnosno, na ukupno novih 35.000 metara kvadratnih, čime će se povećati ukupni kapacitet terminala na 2.500 putnika u vršnom satu te osigurati visoka kvaliteta usluge. Projekt predviđa i vertikalno razdvajanje putnika u dolasku od putnika u odlasku, zatim operativnu fleksibilnost prilikom uvođenja Schengenskog režima, sigurnosni pregled predane prtljage u skladu sa standardima koje propisuje Europska unija.

Osim svečanosti potpsivanja, dodajmo na kraju, danas bi trebalo biti i poznato hoće li Viadukt nastaviti gradnju Čiovskog mosta. Naime, Butković poslije ugovora hita u Trogir na sastanak s izvođačima radova, predstacnicima tvrke Viadukt koji su zapeli s radovima. Dobili su posljednji put rok od 6 dana da se izjasne mogu li stići završiti na vrijeme.

Vaša reakcija na temu