Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Počinje sanacija starog mosta u Trogiru, građane će s Čiova prebacivati besplatna brodska linija

Počinje sanacija starog mosta u Trogiru, građane će s Čiova prebacivati besplatna brodska linija

Trajat će osam mjeseci

Iz Hrvatskih cesta javljaju kako počinje sanacija starog pokretnog mosta u Trogiru. 

Planirani početak radova je 21. rujna u 9 sati kada će se za potrebe izvođenja radova ograditi područje građevinskog zahvata te zabraniti promet pješaka i vozila preko mosta. Ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom Spegra d.o.o. iz Splita u vrijednosti od 20.220.459,92 kuna (bez PDV-a) i ugovornim rokom izvođenja radova od 8 mjeseci. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Geoexpert-IGM d.o.o., dok je usluga stručnog nadzora ugovorena s Institutom IGH.

Hrvatske ceste i Grad Trogir će za potrebe dnevne migracije stanovništva u centru grada za vrijeme izvođenja radova na mostu kao zamjenski pravac pješačkog prometa osigurati bez naplate brodsku liniju  Gradska riva – Čiovska riva (udaljenost dviju obala je cca 100 metara), dok će se za potrebe automobilskog prometa koristiti novoizgrađeni Čiovski most.

- Projektnom dokumentacijom predviđena je demontaža čelične pokretne rasponske konstrukcije koja će se podići specijalnim dizalicama i spuštati na plato smješten u morskom tjesnacu, dok će se zbog ekoloških i tehničkih uvjeta izrada antikorozivne zaštite izvesti unutar tvornički kontroliranih uvjeta. Ujedno će se ovim zahvatom održavanja obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu kao i kolničku konstrukciju. Projekt podrazumijeva i postavljanje nove dekorativne rasvjete mosta. Molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova - poručuju iz Hrvatskih cesta.

Vaša reakcija na temu