Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Podignuta optužnica protiv dvojice koji su u crkvi napali novinarku Dalmatinskog portala

Podignuta optužnica protiv dvojice koji su u crkvi napali novinarku Dalmatinskog portala

Tužiteljstvo je predložilo i da joj 21-godišnjak isplati 3000 kuna zbog razbijenog mobitela

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv 53-godišnjaka zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa te protiv 21-godišnjaka koji je prijavljen i zbog oštećenja tuđe stvari. Radi se o dvojici muškaraca koji su napali novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković dok je izvještavala iz crkve na Sirobuji gdje se, unatoč zabrani Nacionalnog stožera civilne zaštite, održavala misa. 

- Okrivljenicima se stavlja na teret da su kaznena djela počinili 12. travnja 2020. kad je novinarka mobitelom snimala misu u mjesnoj crkvi u Splitu koja se održavala unatoč zabrani javnih okupljanja i o tome izvještavala javnost izravnim emitiranjem te snimke na portalu. Drugookrivljenika (21) se tereti da je snažno udario novinarku po desnoj ruci i tako joj izbio mobitel koji je pao na tlo, a zatim ju je, prigovarajući joj što snima misu, izgurao iz crkve iako ga je upozorila da ondje radi svoj posao, a kada je ona pokušala ponovno ući u crkvu kako bi došla do svog mobitela koji joj je sredstvo rada, prvookrivljenik (53) joj je priječio ulazak u crkvu te je, tereti ga se, povukao krilo crkvenih vrata i tako joj prikliještio desnu ruku između vrata i okvira pri čemu je ona zadobila laku tjelesnu ozljedu - objavio je DORH.

Pedesettrogodišnjaka se tereti da je potom bacio mobitel na plato ispred crkve i razbio ga te je novinarki prouzročio štetu u iznosu od najmanje tri tisuće kuna, a opisanim postupanjem okrivljenici su joj onemogućili daljnje medijsko izvještavanje.

U optužnici je predloženo da sud u cijelosti oštećenici dosudi imovinskopravni zahtjev na način da 21-godišnjaka obveže da joj isplati iznos od tri tisuće kuna u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude te je također predloženo da sud okrivljenicima produlji mjere opreza.

Vaša reakcija na temu