Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POGLEDAJTE VIDEO: Više od 3500 volontera diljem Hrvatske obilježilo je kampanju 'Hrvatska volontira'

POGLEDAJTE VIDEO: Više od 3500 volontera diljem Hrvatske obilježilo je kampanju 'Hrvatska volontira'

Svojim zajednicama su poklonili 23.862 sata

Krajem svibnja završila je nacionalna kampanja 'Hrvatska volontira' koja se 14 godina u nizu održava u brojnim gradovima i općinama diljem Hrvatske.

Ovogodišnji cilj kampanje bio je usmjeren na podizanje svijesti javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja. Brojne organizacije i volonteri kroz kampanju su isticali vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti, a koje su temeljne vrijednosti Europske unije.

- Zadovoljni smo još jednom kampanjom u koju su se uključile brojne organizacije i volonteri diljem Hrvatske kako bi promovirali vrijednosti Europske unije. Ove godine, kampanja je okupila 155 organizatora volontiranja, koji su u 68 gradova i općina proveli 215 volonterskih aktivnosti. Ukupno 3546 volontera poklonilo je 23.862 volonterska sata svojim zajednicama. Te brojke su zaista impresivne i hvala im svima što su poklonili svoje vrijeme i pokazali da volontiranje donosi pozitivne promjene u lokalnim sredinama, kazala je Marta Hauser iz Regionalnog volonterskog

centra u Rijeci, pri udruzi SMART te suradnica u Hrvatskom centru za razvoj volonterstva. Video kampanje dostupan je na poveznici.


Ovaj program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ovog članka u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sufinancirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.


Vaša reakcija na temu