POHVALA SPLITSKIM LIJEČNICIMA: Za sve je kriv smoki, pročitajte priču majke čijem su sinu spasili život

POHVALA SPLITSKIM LIJEČNICIMA: Za sve je kriv smoki, pročitajte priču majke čijem su sinu spasili život

U crnilu današnje hrvatske stvarnosti, kojeg smo nebrojeno puta osjetili na svojoj koži, dužna sam se javno zahvaliti liječnicima i svom medicinskom osoblju koje je sudjelovalo u liječenju našeg djeteta, kaže naša čitateljica

Iako su horor priče iz hrvatskih bolnica postale svakodnevica, Dalmatinskom portalu javila se majka dvoipolgodišnjeg dječaka iz Otoka kod Sinja koja je htjela pohvaliti rad i zahvaliti se liječnicima splitskog KBC-a koji su njezinom dječaku prije tjedan dana spasili život. Radi se o prijevremeno rođenom djetetu s nizom zdravstvenih problema zbog čega su često po bolnicama, a majka kaže da bolji odnos liječnika i medicinskog osoblja prema njima nikada nije doživjela. 

Mališanu se u petak zaletio komad smokija, a iako nije izgledalo kao da je životno ugrožen, s Hitne pomoći u Sinju je sanitetskim vozilom žurno prebačen u Split.

- Putem do Splita je mlada i brižna liječnica cijelo vrijeme pratila djetetovo ponašanje, vitalne funkcije i mobitelom kontaktirala Centar 112 i KBC Split da sve pripreme za prijem životno ugroženog djeteta, a nas je ohrabrivala. Imam osjećaj da smo za 15 minuta bili u Splitu. Dr. Tanja Kovačević je preuzela dijete i bila je jako smirena, ljudski i majčinski se ponašala prema našem sinu. Objasnila nam je koliko je opasno to što mu se događa kao i sve postupke koje moraju napraviti pri prijemu u intenzivnu njegu - priča majka koja je htjela ostati anonimna (podaci poznati redakciji) jer, kaže, da ne želi da netko ovu njezinu pohvalu shvati kao ulizivanje.

Posebno su je, dodaje, oduševile dvije stvari. Jedna je ta što su im liječnici omogućili da budu s djetetom na intenzivnoj njezi, a druga stvar je bio potez dr. Kovačević koja je nakon što je dijete otpušteno iz bolnice bez preporuke za kontrolu, samoinicijativno došla do njih i predložila im da ipak dođu za mjesec dana kako bi bili sigurni da je sve prošlo uredu.

- Puno radimo na njegovoj senzornoj integraciji i da nam liječnici nisu dozvolili da budemo s njim, ova jedna hospitalizacija bi nas mogla vratiti na sami početak. Za nas je to puno značilo jer je dijete bilo mirno, a i mi s njim. Bronhoskopiju su napravili na Odjelu ORL gdje su se svi ponašali ljudski i pažljivo. Dijete je nakon toga vraćeno na intenzivnu, a potom smo prebačeni na Odjel pulmologije. Posebno želim naglasiti da su ujutro nakon dežurstva i dr. Zaviša Čolović koji je obavio bronhoskopiju i dr. Kovačević koja ga je primila na intenzivnoj došli u posjet našem djetetu osobno provjeriti stanje i time još jednom pokazali svoju veliku humanost. Znam da bi ovo trebalo biti svakodnevno ponašanje medicinskog osoblja, ali u crnilu današnje hrvatske stvarnosti, kojeg smo nebrojeno puta osjetili na svojoj koži, čuli i pročitali u novinama, smatrala sam da sam dužna i javno pohvaliti liječnike, anesteziologe, anesteziološke tehničare i sve medicinske sestre koje su sudjelovale u liječenju našeg djeteta. Neka se zna da hospitalizacija ne mora biti samo loša uspomena i loše sjećanje. Još jednom veliko hvala svima! - zaključila je naša čitateljica.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(42768, "");
Pregledaj komentare