Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović POKLOPILO SE: Šutina supruga na porodiljnom, njene poslove će obavljati bivši zaposlenik Park šume Marjan

POKLOPILO SE: Šutina supruga na porodiljnom, njene poslove će obavljati bivši zaposlenik Park šume Marjan

U Javnoj ustanovi je zaslužio i otpremninu

U gradskoj upravi dogodile su se rošade u Službi za financije. Nedavno zaposleni ekonomist Denis Sikirica, bivši zaposlenik Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, preuzeo je poslove Matilde Šute, supruge splitskog čelnika HDZ-a Tomislava Šute

U žižu javnosti Matilda Šuta je izašla prilikom napredovanja u Službi za financije, kada ju je prozvala bivša pročelnica Maja Đerek uz konstataciju 'da isključivo HDZ-ovi kadrovi mogu provoditi Puljkovu politiku'. Gotovo da bi prošlo nezamijećeno, osim što je Šuta rekao da je ta opservacija udarac ispod pojasa jer je zaposlena prije nego su postali supružnici.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća opet je Šuti supruga 'natrljana' na nos kao 'primjer da su u Puljkovoj administraciji korektni i napreduje se prema zaslugama. Nedugo nakon, Matilda Šuta je odlučila uzeti dio porodiljnog dopusta koji joj je ostao neiskorišten nakon rođenja trećeg djeteta. Na njenu poziciju, kako nam je potvrđeno, uletio je Sikirica za kojega u Javnoj ustanovi imaju riječi hvale. 

A zašto je postao višak u Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan? Prilikom nove sistematizacije, objašnjeno nam je, opseg poslova mu se povećao, na što nije pristao i dobio je poslovno uvjetovani otkaz. Time je zaslužio i pripadajuću otpremninu koja mu zakonski pripada. Nakon nekoliko mjeseci dobio je posao u Banovini, putem natječaja, naravno. Poklopilo mu se.

Vaša reakcija na temu